Apple iPhone 12 може да използва нова Wi-Fi технология

Все още има доста време до премиерата на следващото поколение смартфони iPhone 12, но това не пречи да сме свидетели на редица слухове, свързани с устройствата. Сега благодарение на Macotakara научаваме, че устройствата могат да включват нов Wi-Fi стандарт с къс обхват.

Стандартът 802.11ay, който все още е в процес на разработка, използва 60-гигахерцовия спектър за широколентов трансфер на данни. Той ще работи по подобие на Bluetooth, но с много по-висока скорост на трансфер. Доста вероятно е тази технология да се използва за подобрение на функционалността за споделяне на файлове AirDrop.

По данни на изданието има вероятност iPhone 12 да предложи и съвместимост с AirTag, като е възможно тези мини проследяващи устройства да работят и с iPhone 11. Очаква се тази есен компанията да представи четири смартфона с диагонали на екраните от 5.4, 6.1 и 6.7 инча, като всички те ще използват OLED панели.

Доста вероятно е Apple да заложи на нов дизайн, който донякъде ще напомня на този в iPhone 4. Освен това при премиум моделите ще бъде добавен и 3D Time-of-Flight сензор в основната камера, който ще се използва за приложения с добавена реалност (AR). Това ще са и първите смартфони на Apple с 5G свързаност, като ще поддържат работа в sub-6GHz и mmWave обхват.

Източник: Macotakara

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.