Моделите от серията iPhone 12 ще поддържат и mmWave 5G обхват

Въпреки досегашните очаквания, първите смартфони на Apple с 5G свързаност ще поддържат работа в sub-6GHz и mmWave обхват. Информацията за това идва от анализ на Минг-Чи Куо, като опровергава първоначалните данни, че те ще работят само с sub-6GHz честоти, които предлагат значително по-ниски скорости на трансфер спрямо mmWave. Премиерата на телефоните ще е през втората половина на годината, а доставките ще започнат в края на третото или в началото на последното тримесечие.

Очаква се тази есен компанията да представи четири смартфона с диагонали на екраните от 5.4, 6.1 и 6.7 инча, като всички те ще използват OLED панели. Доста вероятно е Apple да заложи на нов дизайн, който донякъде ще напомня на този в iPhone 4. Освен това при премиум моделите ще бъде добавен и 3D Time-of-Flight сензор в основната камера, който ще се използва за приложения с добавена реалност (AR).

Очаква се новият дизайн в комбинация с добавянето на 5G свързаност да доведат до по-силни продажби, като данните от веригата за доставки на компоненти сочат, че компанията се готви за скок от 10%. Някои анализатори обаче обвързват успеха на бъдещата серия с темпа на развитие на 5G мрежите, чието покритие към момента все още не е задоволително.

Източник: 9To5Mac