Apple иска да спре продажбите и на Galaxy S III заради S Voice

Apple иска да спре продажбите и на Galaxy S III заради S Voice
Apple явно не планират да отслабват атаката си срещу Samsung. Компанията е подала предварително искане за спиране на продажбите на територията на САЩ на най-новия супертелефон на корейската компания - Galaxy S III. Според Apple телефонът нарушава поне два патента, които са собственост на Apple, а новината за 9-те милиона предварителни заявки за телефона се оказва коз в ръцете на Тим Кук и компания. Според адвокатите на Apple популярността на телефона само доказва колко големи биха били пораженията за Apple, ако не бъдат спрени продажбите на Galaxy S III. Единият от патентите е свързан с търсене и покрива гласовия асистент Siri. Последното не е изненадващо предвид добавянето на приложението S Voice в смартфона на корейците, което до голяма степен наподобява на Siri.

От Samsung заявиха, че ще се борят с Apple и междувременно ще продължат с изпълнението на плана си за американска премиера на смартфона на 21 юни. Според компанията тя ще демонстрира в съда, че Galaxy S III е иновативен и с отличителни характеристики.

Препоръчани оферти

 • Е, m$ са ги задминали в това отношение, обаче определено повече се пише за apple. За разлика от тях редмънци, вместо дела, имат договорки подплатени от милиони печалба, често за смешни патенти. Все по - често се публикуват новини пък за дела за спиране на продажби, преди се съдеха за патент с искане на % от печалбата, apple успя да промени това.
  vladovn
 • Телефонът на годината е One X. Преживейте го и спрете да възхвалявате поредната копирана от Епъл, пластмасова, евтина джаджа на Крапсунг.
  bayhuy
 • [Quote]В същото време, iPhone не е само най - продавания, но определено apple се държи като най - голям патентен трол в сферата. Преди появата на iPhone имаше рядко патентни дела, а дела за забрана на продажби бяха изключителна рядкост. Сега почти всяка седмица се чува от някой регион по света и обикновено едната страна е apple.[/Quote] (yes) True story. Феновете могат да го рационализират както им е удобно, но са си патентен трол, особено като се погледнат някои от смешните им патентни искове, като преден панел от стъкло и т.н...
  E34v8
 • Ти пък от къде разбра, кой се е разработвал от по - рано? Prada-та от кога са я замисляли? А е нормално да сравнят с най - продаваният, не означава, че е първият на пазара. В същото време, iPhone не е само най - продавания, но определено apple се държи като най - голям патентен трол в сферата. Преди появата на iPhone имаше рядко патентни дела, а дела за забрана на продажби бяха изключителна рядкост. Сега почти всяка седмица се чува от някой регион по света и обикновено едната страна е apple. @Бабанка: Това не е само първия смарт със сензорен екран, въобще това е първия смартфон в света. @NickRey: 6600 няма нищо иновативно. P800 е продължение на R380, доста по - добра серия.
  vladovn
 • Но нека се върнем 10 години назад...2002 година ще видим кои са най-иновативните телефони на водещите фирми и това са 6600 и P800 тогава никой не можеше да им стъпи и на малкия пръст, а сега какво става... Кой си е мислел, че ще стане така, кой тогава въобще си е мислел, че Apple ще направят телефон или че Samsung ще бъде #1, все още никой дори и не беше чувал за HTC... Та то до 2009 никой не гледаше на серзиозно на Samsung... а сега какво стана?!
  NickRey
 • Ericsson R380 - предсавен през 2000 г. работещ под Symbian OS с монохромен резистивен дисплей. ;)
  sirgeorge
 • А кой въобще е първия смартфон със сензорен дисплей, много ми е интересно? Знам че не е Айфона.
  Ванката
 • Напротив. iPhone се разработва от доста по-рано и като цяло, хората сравняват моделите си с Епълския модел.
  keyone
 • На LG. Prada получава само повече клонинги.
  vladovn
 • И чия идея все още е водеща?
  keyone
 • Не е вярно, имаше си конкуренция. TyTN, P1 или bb8820, G800, i300 и др.
  vladovn
 • А, точно това ти казвам- че айФоун беше момента на промяна. До този момент ако искаше върховен модел, трябваше да си вземеш Нокиа Н95.
  keyone
 • Не е вярно. Ако се водеха по нея, нямаше да има iPhone. Точно заради иновацията на друга компания се случи и промяната. Ако си припомним не нокиа лепнаха лого на телефон, че е подходящ за снимки, или за музика, а компания която беше наистина иновативна. Не представиха първи с хард диск, с вибрация, дори и първия смарт не е техен и др. Дори пуснаха много късно модели със сензорен екран - определено nokia не е иновативна, затова и в момента се издържат от намаляващите продажби на копията на 1100.
  vladovn
 • Но с нея се сравняваха всички, по нея се водеха.
  keyone
 • Все още никой не може да ме убеди че беше най - иновативната.
  vladovn
 • А аз си мислих, че водещата и най-иновативна компания при появат ана айФоуне беше Нокиа, но накъде водеха те?
  keyone
 • Мислех, че заслуга за телефона имат Бел, Моторола, Нокиа и Ериксон, а не компания от силициевата долина.
  vladovn
 • Да, основната конкуренция ще е между iPhone 5 и GS3.
  NickRey
 • Чакай малко аз мисля, че не трябва да забравямеи Галакси Ноут 2 който ще бъде с Exynos 5250. Със сигурност обаче телефон на годината, ще бъде СГС3!
  Ванката
 • То е ясно че iPhone 5 и GS3 ще бъдат двата най-продавни телефона за 2012... Но в случая е борба за надпревара, кой от тях ще бъде номер едво все пак...
  NickRey