Apple коментира проблема с картите на iOS 6

Apple коментира проблема с картите на iOS 6
Apple не останаха безразлични към оплакванията на потребителите от новите карти в iOS 6. От компанията коментираха, че са наясно, че новото приложение е далеч от съвършенството, но все пак новата версия на платформата поставя само началото на работата. В изявлението на Apple се казва, че с течение на времето приложението ще се подобри и колкото повече хора го използват, толкова по-бързо ще стане това, и окуражават потребителите да използват възможността да съобщят за всеки проблем, с който се сблъскат чрез вградената система за изпращане на доклади до Apple. От компанията съобщиха още, че работят и с авторите на приложения за информация за обществения транспорт, за да ги интегрират с новото приложение Maps на iOS, което е лишено от такива възможности.

http://www.theverge.com/2012/9/20/3365060/apple-maps-ios-6-statement

 • ok, прав си за webkit (yes)
  KOBRETI
 • за картите дума да не става - добри са си, даже много добри. За ПОИ исках да кажа, че е малко тегаво менюто. Има много за България, факт, но често не и тези, които търся - най-вече хотели и исторически забележителности. В Лондон примерно обаче нямах никакъв проблем - там нямаше нещо, което да не намеря, освен някакви съвсем нови неща покрай олимпиадата. Но пък имаше инфо за промените в трафика, при това без ъпдейт. не знам как го правеха.
  samoznai
 • Не става въпрос да използваш street view докато шофираш примерно. Макар че ако имаш спътник в колата той много лесно би се разровил и би намерил това, което ти трябва. iGO за Android е страхотен, картите на Navteq са много добри. Poi точки за България специално има много, защото има хора, които ги конвертират от други навигации, така че е доста пълна базата. Поддържат се всякакви poi точки - speed камери, забележителности, бензиностанции, туристически атракции и т.н.
  nmnikolov
 • Съгласен съм напълно за Street View, макар че никога няма да ми хрумне да го ползвам в движение. Не знам как е iGO с Андроид, но съм го ползвал на три генерации айфон в БГ и чужбина и е бил почти на 100% перфектен. Имат само малко да го избацат по въпроса с POI.
  samoznai
 • Точно и аз ползвам iGO за Android, който е на светлинни годими пред навигацията на Google. При iOS е същото положение. Това обаче, което не мисля, че в близките 10 години изобщо биха стигнали google е street view възможността, която няма аналог и е едно от най-ценните неща. Съвсем скоро и България ще бъде включена в тази функция и съм сигурен, че масово ще бъде използвана от много българи.
  nmnikolov
 • Аз имам iGO и си го ползвам него, но в случая пътувах по до болка познат маршрут, можех да направя сравнение между реалност и картата и ми беше интересно...
  samoznai
 • Аз пък на моя Android така и така не му ползвам google-ската навигация. Apple-ска също никога не бих ползвал. Има много по-добри приложения с адски много възможности, така че не знам кой мазохист би ползвал предложенията на тези 2 компании.
  nmnikolov
 • Тествах новите карти в петък. София - Пловдив. Работеха без грешка, вкл. навигацията. Проблемът явно е най-вече в хибридните и сателитните карти...
  samoznai
 • http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=24389
  chilko
 • Живея в София, България карта имам:). Онзи ден в таксито пробвах и функцията Turn-by-turn и работи. това което има за България е: Maps: Standard Maps: Satellite Maps: Directions Maps: Turn-by-Turn Navigation няма: 3D Buildings Traffic Не искам и да те убеждавам, България няма пазар. И за съжаление малко хора работят за обратното.
  Svet.
 • Аз не зная къде живееш. Но зная, че скоро български карти няма да ни огреят, най-вероятно никога. Не си хич убедителен.
  buttman
 • А да не би Гугъл да са стартирали с безгрешна карта. Даже вече 7години още чистят бъгове и лично за мен има дразнещи неща в Google maps и Earth. За мен Apple Maps вървят по бързо от гугъл-ските, рабои офлайн, картографията изглежда по приятно и има turn-by-turn (за което Гугъл се бяха стиснали за iOS). Има и някои пропуски които ще се изчистият най-вероятно до няколко ъпдейта. За сега не ме грее че на остров Мичио няма карта на улиците. То е ясно, че когато заработи нещо изкачат работи за дооправяне. Но пък "безгрешните" веднага се нахвърлиха да критикуват.
  Svet.
 • [Quote]А аз пак питам що за сравнение е това при положение, че нито картите им са open source, нито покрай политиката им в последните години има шанс да отворят кода на каквото и да е. Точно обратното, това трябва да е пример как "новите" Apple ще залязат - защото обърнаха гръб на принципите, които в по-дългосрочен план са успешни и за бизнеса. Със сегашната си агресивна политика рано или късно ще се самозакопаят.[/Quote] Всяка компания залязва рано или късно, не се съмнявам, че и Apple ги чака това (както и Google и Microsoft), това са съвсем нормални неща. Намесих Safari, защото е поредният пример как Apple правят супер успешен и добър продукт за много кратко време. Не се съмнявам, че и с картите ще стане нещо подобно. През това време обаче да му мислят юзърите, аз айфон нямам и скоро няма да имам, защото ми е скучен. :)
  strk
 • А аз пак питам що за сравнение е това при положение, че нито картите им са open source, нито покрай политиката им в последните години има шанс да отворят кода на каквото и да е. Точно обратното, това трябва да е пример как "новите" Apple ще залязат - защото обърнаха гръб на принципите, които в по-дългосрочен план са успешни и за бизнеса. Със сегашната си агресивна политика рано или късно ще се самозакопаят.
  mkpetrov
 • [Quote]За незапознатите пък аз ще кажа, че говориш пълни глупости. Ако WebKit беше на Аппле, никога нямаше да е open source! Вземи малко да попрочетеш, преди да пишеш глупости...[/Quote] Ето факти, да видим кой пише глупости: 1. The WebKit project was started within Apple by Don Melton on 25 June 2001 as a fork of KHTML and KJS. Т.е. Apple правят fork на KHTML (който е в основата на Konqueror) и се кръщава WebKit. 2. On June 7, 2005, Safari developer Dave Hyatt announced on his weblog that Apple was open-sourcing WebKit (previously, only WebCore and JavaScriptCore were open source) and opening up access to WebKit's CVS tree and the bug Database tool.[15] This was announced at Apple's Worldwide Developers Conference 2005 by Apple Senior Vice President of Software Engineering Bertrand Serlet. Т.е. 2005-та Apple отварят достъпа до CVS хранилището на WebKit за всички. 3. Неслучайно user agent стринга на Chrome е следния: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) [B]AppleWebKit/537.1[/B] (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.89 [B]Safari/537.1[/B] Твоите доводи какви са, за да кажеш че пиша глупости? :) [Quote]Демек, потребителите на иФон сега ще трябва да чакат 9 години, за да получат нещо качествено ли? [/Quote] Ползвам Safari от 2005-та (когато компютрите им бяха с PPC процесори) и още тогава си беше чудесен браузър. За картите ще успеят доста по-бързо да наваксат. А през това време google най-вероятно ще пуснат тяхно приложение за iOS и всички ще са доволни. Иначе наистина можеха да поизчакат докато направят по-пълни карти, но какво да ги правиш - корпоративни интереси :)
  strk
 • [Quote]За незапознатите ще кажа, че engine-а на Apple, който задвижва Safari е open source и благодарение на него съществува Chrome.[/Quote] За незапознатите пък аз ще кажа, че говориш пълни глупости. Ако WebKit беше на Аппле, никога нямаше да е open source! Вземи малко да попрочетеш, преди да пишеш глупости...
  KOBRETI
 • Супер новина, да си я взимат в Купертино заедно с другата Златка и още един презокеански лайнер други такива ВИП персони от България. :D
  pileshkahapka
 • [Quote]Срещнах един много хубав коментар: [Quote]Nine years ago Safari was released: a fringe browser that didn't run sites for IE well. Today, its engine powers everything. Now think maps.[/Quote] За незапознатите ще кажа, че engine-а на Apple, който задвижва Safari е open source и благодарение на него съществува Chrome.[/Quote] Демек, потребителите на иФон сега ще трябва да чакат 9 години, за да получат нещо качествено ли? :D Или искаш да ми кажеш, че Сафарито е по-добро от всички други браузъри в галактиката и затова има около само 2-3 % от дела на браузърите :)
  KOBRETI
 • Ние разбрахме какво имаш предвид, ама да пуснеш такова недоносче, като лишиш потребителя от основна услуга е доста тъпо. Да бяха го пуснали като допълнително beta приложение и да бяха помолили потребителите да го ползват и да дават feedback. Ама мислене в стил "Дай направо да го имплементираме, пък клиентите ще изтраят, какво друго да правят" не ми допада.
  nmnikolov
 • Ако беше прочел цитата, щеше да разбереш какво общо има :)
  strk