Apple може да представи два 13-инчови MacBook лаптопа на 10 ноември

Apple може да представи два 13-инчови MacBook лаптопа на 10 ноември

Apple подготвя още една премиера тази есен, като вчера стана ясно, че компанията ще проведе виртуално събитие на 10 ноември. Очакваме тогава да видим и първите Mac компютри Mac, които ще работят с проектиран от Apple процесор, базиран на архитектурата на Arm.

Впоследствие Bloomberg съобщи, че доставчиците на Apple засилват производството на три лаптопа с Arm процесори – 13" и 16" MacBook Pro и 13" MacBook Air. Изданието посочва, че производството на двата малки лаптопа е напреднало и поне те ще бъдат показани на събитието на 10 ноември.

Освен това лийкърът @L0vetodream в своя публикация в Twitter загатна за очаквана премиера на два 13-инчови MacBook модела с новите процесори. Преди време анализаторът Минг-Чи Куо подсказа, че това ще са варианти на MacBook Air и MacBook Pro.

Куо очаква, че доставките на новия MacBook Pro ще започнат през последното тримесечие на настоящата година, а тези на MacBook Air могат да са по-късно през зимата или в началото на идната пролет. Други слухове сочат, че догодина Apple ще представи и нов iMac, както и 12-инчов MacBook.