Apple обяви събитие на 10 ноември (обновено)

Apple обяви събитие на 10 ноември (обновено)

Apple явно не е приключила с продуктовите премиери за годината, защото анонсира специално събитие на 10 ноември. Разпратената до медиите покана съдържа знаменитата фраза на Стив Джобс "One More Thing", така че компанията очевидно ни е подготвила някаква изненада.

Не е изключено това да е първият компютър Mac, който ще работи с проектиран от Apple процесор, базиран на архитектурата на Arm. През лятото компанията потвърди, че смята да представи първото такова устройство до края на годината, така че има голяма вероятност именно то да е във фокуса на събитието. Очакванията са да видим лаптоп MacBook.

По време на WWDC стана ясно, че целият преход към новите чипове би трябвало да отнеме около 2 години. Apple възнамерява през следващите години да продължи да пуска нови версии на macOS за компютрите с процесори Intel, а освен това ще продължи и поддръжката на съществуващите устройства. Задават се и нови компютри с чипове на Intel.

Ново (8:30, 03.11)

Според Bloomberg доставчиците на Apple засилват производството на три лаптопа с Arm процесори - 13" и 16" MacBook Pro и 13" MacBook Air. Двата по-малки модела се асемблират от Foxconn, а Quanta Computer се занимава с по-големия. Изданието посочва, че производството на двата малки лаптопа е напреднало и поне те ще бъдат показани на събитието на 10 ноември. Промени в дизайна не се очакват.

 

  • Изчакай поне да видиш какво ще представят и на какви цени ще е.
    Иначе просто показваш предразсъдъци без никаква база.
    radko89
  • Поредните "иновативни" устройства на баснословни цени ...
    Kuzmanow