Apple може да представи iPhone SE 2 на тази дата

През изминалите месеци сме свидетели на доста изчерпателна информация, свързана с бъдещия по-достъпен смартфон на Apple iPhone SE 2 (iPhone 9). Вчера дори стана ясно, че въпреки разпространението на коронавируса в Китай компанията възнамерява да представи модела през март, каквито са били и първоначалните ѝ планове.

Сега нови данни сочат, че анонсът ще се състои на 31 март, а продажбите ще започнат през първата седмица на април. Очакваме iPhone SE 2 да включва чипсет A13 Bionic в комбинация с 3GB RAM, както и нова LCP антена, която би трябвало да подобри мрежовата свързаност. Възможно е устройството да дебютира през март със стартова цена от 399 долара.

Интересно е да отбележим, че според Nikkei, които цитират множество източници, стартът на производството на устройството е отложен за март. Това означава, че за Apple ще е изключително трудно да изпълни първоначалния си график. Доставчиците на компанията работят при капацитет между 30 и 50% от максималния, а това най-вероятно ще доведе до недостиг на всички модели iPhone дори през април. Apple е дала заявка на подизпълнителите си за 15 милиона броя iPhone SE 2, но е малко вероятно целите да бъдат постигнати.

Заедно с новия iPhone може да бъде представен и обновеният iPad Pro. Според DigiTimes таблетът вече е в процес на производство, но заради избухването на заразата доставките ще бъдат забавени или е възможно първоначално да са налични ограничени количества. Слуховете сочат, че най-сериозната промяна в новите таблети ще е добавянето на тройна камера с 3D ToF сензор. Освен с новите смартфон и таблети, компанията от Купертино може да ни изненада и с обновена версия на 13-инчовия MacBook Pro.

Източници: DigiTimes, iphone-ticker, Nikkei

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.