Въпреки коронавируса Apple ще представи iPhone SE 2 през март

По-рано днес ви съобщихме, че епидемията от коронавируса в Китай ще засегне глобалните наличности от iPhone и ще се отрази негативно на приходите на Apple през тримесечието. Интересно е, че въпреки това по данни на Bloomberg премиерата на бъдещия iPhone SE 2 (iPhone 9) изглежда няма да бъде отложена и ще се осъществи през март. Разбира се, възможни са промени, ако ситуацията се влоши значително.

Освен това от изданието посочват, че компанията от Купертино подготвя и обновена версия на iPad Pro, която ще включва новa камера. Таблетът може да се появи през първото полугодие на 2020, но също е възможно отлагане в зависимост от разпространението на вируса.

По данни от Apple всички нейни производствени съоръжения в Китай вече работят. Въпреки това изглежда на този етап те не достигат пълно натоварване. Настоящите складови наличности на готови продукти сред търговците би трябвало да са достатъчни, за да покрият търсенето в краткосрочен план, но след това анализаторите очакват недостиг в световен мащаб.

В отделно проучване на Digitimes се посочва, че бавният процес по възобновяване на дейността на фабриките в Китай няма да засегне сериозно производството на бъдещата серия iPhone 12. Все пак е възможно някои модели пъвоначално да са достъпни в ограничени количества. Процесът по валидация на прототипите на устройствата от друга страна се забавя поради факта, че Apple е преустановила временно изпращането на инженери в Китай.

Източник: Bloomberg

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.