iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max имат тройна основна камера

iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max имат тройна основна камера

Заедно с iPhone 11 Apple представи още два модела, които наследяват миналогодишните iPhone XS и iPhone XS Max. Новите устройства се казват iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, но въпреки това отпред приличат много на своите предшественици. И двата телефона са с OLED дисплеи с изрязана част за селфи камерата и системата Face ID, а освен това имат панели със същия диагонал - 5.8" и 6.5". Дисплеят обаче е подобрен и вече достига пикова яркост от 1200 нита, а освен това е с контраст 2 000 000:1 при 15% по-добра енергийна ефективност. Apple го нарича Super Retina XDR.

Устройствата ползват процесор A13 Bionic, за който Apple не пести суперлативите (до 20% по-бързи процесор и графичен ускорител спрямо A12), включително и за подобрените възможности за машинно обучение с до 1 трилион операции в секунда. Благодарение на подобренията iPhone 11 Pro би трябвало да осигури 4 часа по-дълъг живот на батерията, а при iPhone 11 Pro Max увеличението е с 5 часа. Както и при iPhone 11 основната разлика в дизайна откриваме отзад. Телефоните са получили нов заден панел с матово покритие и ще се предлагат в зелено, сиво, сребристо и златисто. Рамката отново е стоманена.

Основен фокус в двата смартфона е тройната основна камера, която е поставена в голяма квадратна зона. Към познатите от миналата година 12МР камери вече е добавен и 12МР сензор с ултраширокоъгълна оптика, а телефото лещата е с бленда f/2.0 за улавяне с до 40% повече светлина спрямо iPhone XS. Основният сензор също е нов, а за селфита вече има 12МР камера. Вече е наличен специализиран нощен режим за снимки, който би трябвало да отговори на предлаганите от флагманите с Android. Той се активира автоматично в зависимост от условията. Подобрения има и при заснемането на HDR кадри.

През есента ще се появи и режим Deep Fusion, който ползва машинно обучение за подобряване на снимките чрез комбиниране на 9 кадъра в един. Сред функциите при запис на видео е Audio Zoom за акцентиране върху звука от дадена посока. В iOS 13 са включени и нови мощни инструменти за редактиране на видео като завъртане, изрязване, промяна на експозицията и прилагане на филтри.

Сред другите промени са включено в комплекта бързо зарядно (18W); наличие на чип, който осигурява поддръжка за технологията Ultra Wideband - според Apple това се случва за първи път в смартфон; ускорена с до 30% система Face ID, която работи от повече ъгли; Dolby Atmos за обкръжаващ звук; изтегляне на данни през LTE със скорост до 1.6Gbps и Wi-Fi 6; и подобрена водоустойчивост, която позволява на телефоните да изкарат до 30 минути на дълбочина 4 метра. Смартфоните ще се предлагат с 64GB, 256GB и 512GB памет.

Цената на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max започват съответно от 999 и 1099 долара в САЩ, а в Европа цените са от 1149 и 1249 евро. Предварителните поръчки отварят на 13 септември, а продажбите ще стартират на 20 септември. Заедно с това Apple ще продължи да продава iPhone 8 и iPhone XR, но на по-ниски цени от 449 и 599 долара.

Източник: Apple

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Ще ми се да видя на живо този Midnight Green на представяне и клипове изглеждаше много добре,и ако ми хареса евентуално него. MKBHD се е постарал да онагледи новите цветове. Тъмно зеленото е интересно определено.
    https://www.youtube.com/watch?v=QK8Se8CvyHc

    Но око да види, ръка да пипне е задължително.
    Точно така! Навремето 7плюс Jet Black ми беше любим! Невероятен цвят беше,нищо че се драскаше едва ли не от въздуха,и беше магнит за отпечатъци. Но този черен гланц беше върхът....
    pretorianec
  • -
    npet
  • @smite
    Това видео ли?
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=iNk5Res9bB0
    Същото, но и в текстовото ревю. Също Tom's Guide похвалиха камерата много.
    smite
  • Опциите са по-малкият проблем. Лошото е, че IOS вече е по-несигурна от Андроид, именно защото е затворена и програмистите трудно откриват бъговете, ако не работят за Apple:
    https://m.youtube.com/watch?v=zvTKikwUMRg
    Странно твърдение, меко казано. Модове, къстъм Ром, промяна на системни файлове, руутване.
    . И аз съм минал през това. Губене на време!
    Преди се налагаше за гладка работа на изгодните модели, вече не.
    tzincbg
  • Някой има ли предпочитан цвят за 11ките? Ще ми се да видя на живо този Midnight Green на представяне и клипове изглеждаше много добре,и ако ми хареса евентуално него.
    pretorianec
  • Ти мислиш ли,че някой от тия двамата може да направи, нещо от изброените неща, всичко е чесане на езици.

    Sent from my Huawei Mate 20 Pro

    kanar
  • Опциите са по-малкият проблем. Лошото е, че IOS вече е по-несигурна от Андроид, именно защото е затворена и програмистите трудно откриват бъговете, ако не работят за Apple:
    https://m.youtube.com/watch?v=zvTKikwUMRg
    Странно твърдение, меко казано. Модове, къстъм Ром, промяна на системни файлове, руутване.
    . И аз съм минал през това. Губене на време!
    buttman
  • Аз черен

    Sent from my Huawei Mate 20 Pro

    kanar
  • -
    npet
  • Добре учителю, заминавай....

    Sent from my Huawei Mate 20 Pro

    kanar
  • Проекция виж какво е в психологията. Лек ден.
    tzincbg
  • Ти си психично болен бе..... Най-добрия софтуер за видео обработка и фото е написан и лети за мак. Далече си от нещата,гледай си xiaomi-то, не се занимавай с други галактики далечни за теб и празната ти поставка служеща за глава.

    Sent from my Huawei Mate 20 Pro

    kanar
  • Проблемите които имаш ти и другия индивид айфонците ги намяме , защото нас не ни интересува да бърникаме по файловата с-ма на ос. Всичко си работи , само да знаеш как , не да хейтиш. Ние нищо не превъзнасяме , ползваме си телефоните, аз съм и с двете ос и определено iphone ми е основния , Huawei го ползвам заради камерата , но другата седмица си чакам 11Pro Max и може да си остана само с него като направя сравнение на камерите. Ползвам мак и линукс и уиндоус,има ли смисъл да ти казвам с кое няма да се разделя за нищо на света от трите..... Защо ли всички филмови студия, всички фотографи и прочие и прочие използват мак ? Сигурно защото е бъгава и с много вируси ? Ползвай си андроида , линукс ме съмнява да ползваш , нямаш толкова мозъчни клетки... Остави хората да направят своя избор без да им са натрапва хейта ви, всеки сам може да прецени, ако си голям хакер ползвай си андроида, и ако искаш даже може нова файлова с-ма да му пренапишеш, ще те направят милионер от гугъл... Ползват я щото е по-лесна. Но и по-ограничаваща. Като да живееш при ваш'те. Лесно, но с много ограничения.
    tzincbg
  • -
    npet
  • Ама че благ трол, пък и му се връзват тук децата :D. Много сладко.
    За да върна на темата - вчера излязоха ревютата на западните медии и май че ще ъпдейтваме до 11 Pro Max, предвид чудесните резултати на камерите и батериите. The Verge даже казаха, че това е най-добрата смартфон камера в момента, което все пак гледам с леко съмнение, но пък знае ли човек. Нямам търпение да пробвам аз лично.
    smite
  • -
    npet
  • Абе този Леголас няма ли кой да му наложи БАН? И аз ползвам Андроид, но е супер дразнещо подобно поведение в тема за камерите на Айфон. Пак в негов стил си позволява да нарича хората цървули, големия европеец и квантов физик.
    Уважавам избора на всеки и най-малко не бих спамил в тема за Айфони.
    Spikul
  • Проблемите които имаш ти и другия индивид айфонците ги намяме , защото нас не ни интересува да бърникаме по файловата с-ма на ос. Всичко си работи , само да знаеш как , не да хейтиш. Ние нищо не превъзнасяме , ползваме си телефоните, аз съм и с двете ос и определено iphone ми е основния , Huawei го ползвам заради камерата , но другата седмица си чакам 11Pro Max и може да си остана само с него като направя сравнение на камерите. Ползвам мак и линукс и уиндоус,има ли смисъл да ти казвам с кое няма да се разделя за нищо на света от трите..... Защо ли всички филмови студия, всички фотографи и прочие и прочие използват мак ? Сигурно защото е бъгава и с много вируси ? Ползвай си андроида , линукс ме съмнява да ползваш , нямаш толкова мозъчни клетки... Остави хората да направят своя избор без да им са натрапва хейта ви, всеки сам може да прецени, ако си голям хакер ползвай си андроида, и ако искаш даже може нова файлова с-ма да му пренапишеш, ще те направят милионер от гугъл...
    kanar
  • Здравейте, момчета! Много полезна дискусия се оформи в последните 2 -3 страници от темата. Ще си направя труда да проверя колко от мненията са по темата. 2/3 от коментарите са на хора, които въобще нямат намерение да купят тези телефони, повечето сигурно не са гледали и представянето им. Първо си мислех, че това е тема за Ноут 10/Ноут 10 плюс, после размислих и си казах, че това е тема за предимствата на Андроид ОС и недостатъците на iOS. Момчета, честно да си призная не ви разбирам. Толкова напрежение ли събирате в себе си, че го освобождавате с хейтване по адрес на една или друга операционна система. Ползвайте си телефоните, радвайте им се и не давайте наклон на другите какво да си купят. Хубав ден на всички, очакваме следващия хейт. Повече от 2/3 са извън темата за съжаление! И не е така само в тази тема,а във всяка една тема касаеща някакъв продукт или услуга на Apple. Все се намират няколко “капацитета” които да обясняват на други хора с по-различен вкус от техния,какви балъци са избирайки даден продукт,и как те никога нямали да направят подобна грешка(или поне никога повече). Почва да се пише за други марки телефони(други операционни системи) изтъква се за хиляден път колко са напред те(и какви кожодери са другите) и изобщо всичко което НЕ се отнася към дадената тема,която(искам да напомня) е за тройната камера на двата нови модела iPhone. Не е за Samsung Note 10 plus,не е за вечния спор Android vs iOS а за едни тройни камери.
    Ако някой го вълнува повече Samsung Note 10 или Xiaomi и колко са по-добри те-ами направете си тема(ако няма) и почвайте да си обсъждате там. Аз лично никога не съм влизал в тема за Андроид телефон,независимо от марката за да “храня” хората колко са тъпи че са си го купили,да обяснявам как тия били умрели вече и ги купували само “заблудени фенове” и още какво ли не. Уважавам чуждоот мнение,и чуждия избор(независимо дали съм съгласен с него или не)и по-същият начин очаквам подобно отношение и към мен. Смятам че ако това се прави повсевместно(тук в този форум),ще има много качествени диалози в които човек може да научи много неща които да му бъдат полезни за моб.у-ва.
    Какво се случва сега? Хора които не познават и няма да си купят тези телефони(и те самите го казват ясно) се опитват да налагат агресивно мнение(не рядко с обиди) на други хора просто защото имат различно мнение и вкус. Точно затова замря този форум в сайата и няма хора-няма е полезната информация и конструктивния диалог,останаха само нападки,и обиди....
    pretorianec
  • Здравейте, момчета! Много полезна дискусия се оформи в последните 2 -3 страници от темата. Ще си направя труда да проверя колко от мненията са по темата. 2/3 от коментарите са на хора, които въобще нямат намерение да купят тези телефони, повечето сигурно не са гледали и представянето им. Първо си мислех, че това е тема за Ноут 10/Ноут 10 плюс, после размислих и си казах, че това е тема за предимствата на Андроид ОС и недостатъците на iOS. Момчета, честно да си призная не ви разбирам. Толкова напрежение ли събирате в себе си, че го освобождавате с хейтване по адрес на една или друга операционна система. Ползвайте си телефоните, радвайте им се и не давайте наклон на другите какво да си купят. Хубав ден на всички, очакваме следващия хейт.
    gog88