Чрез Curve можете да ползвате всяка банкова карта с Apple Pay

Наред с Revolut, TransferWise, Phyre и редица други подобни услуги, Curve е част от новата вълна финтех продукти, които променят начина, по който използваме парите си. За разлика от останалите предложения обаче Curve действа като агрегатор на всичките ви банкови карти, така че можете да плащате или изтегляте пари само с една - безплатно издаваната карта на Curve. При всяка трансакция можете да промените картата, с която да се извърши тя.

Причината да пишем за Curve е основателна - услугата вече може да се ползва и с Apple Pay в 31 страни в Европа, включително и България. По този начин, стига да имате акаунт в Curve, можете да ползвате всяка банкова карта за безконтактни разплащания без значение дали банката издател на конкретната карта поддържа услугата на Apple или не.

Добавянето на карта от Curve към вашия iPhone става лесно през приложението Wallet, а за Apple Watch – през приложението Apple Watch от телефона. След това избирате съответно знака „+“ и „Wallet & Apple Pay“ и кликвате „Add Credit or Debit Card“, като там въвеждате картата и всичко е готово.

Източник: Curve

 • По същия начин както роуминга извън ЕС. Регулират в, но не и извън. Всъщност най изгодно е да плащаш директно с банкова карта - плащаш единствено минимален процент превалутиране по централен курс. Тегленето на пари в брой си е греда отвсякъде.
  NSWDG
 • Супер, благодаря ти за този тип. Валутата обаче я няма нито там, нито в Револют, а само в Transferwise (Виетнамски донг) и май по-добре директно с картата на TW ще си плащам.

  TW имат най-добрите курсове и имат фиксирана такса за обмяна, но пак излиза по-изгодно от Револют (смятах го лятото като бях в Гърция).

  Като цяло от всички такива услуги, за сега съм най-доволен от Transferwise, но и Револют са ок. Дебитната ми карта от Фибанк има 11лв+3% такса за теглене на банкомат извън ЕИП. Не знам как ги мислят нещата с тези такси. [attachment=0]Screenshot_2020-01-30 Tariff_21-01-2020 pdf.png[/attachment]
  mishobehar
 • @mishobehar
  Ако в настройките към картата в Curve избереш за Card currency - BGN - тогава Curve ще ти превалутира от месната валута и ще изпрати към картата в BGN.
  Ако избереш местната валута (ако я има от 26те), то Curve няма да превалутира и ще прати това към банката ти, съответно банката ти ще превалутира по нейния курс продава.
  Ако избереше трета валулта (различна от тази на картата ти от месната), ще има два пъти превалутиране!!!

  За плащането на POS лимитите са в приложенето, първоначално £2000 дневно, £5000 за 30 дни и £10000 на година.

  За тегленето на кеш.
  В местна валута, когато няма превалутиране от страна на Curve може до 10 броя тегления на банкомат без начиляване на допълнителни такси от Curve , иначе с превалутиране (от страна на Curve) без такси до £200 / месец без такса и след това +2%.
  Има и лимити £200 на ден, £3500 на месец и £10000 на година.
  Чо :)
 • В неделя заминавам за кратко в Азия и съм си взел Curve, да видим как ще работи. Никога не съм я ползвал
  mishobehar
 • Много е добро :) Ползвам я с Google Pay и Samsung Pay. Освен Apple Pay, поддържат и Google Pay, Samsung Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay и Wena Pay. До края на ноември 2019 временно спряха новите токенизации (освен за UK), но се очаква да ги пуснат пак. (Както се вижда, започнаха international с Apple Pay)
  Чо :)