Apple подготвя бюджетна версия на iPhone и търси решение за универсален SIM

И друг път сме чували слухове, че Apple подготвя бюджетна версия на iPhone, но засега няма никакви индикации, че подобна информация може да е вярна. Според агенция Bloomberg обаче компанията наистина работи над по-евтина версия на телефона си, която ще струва около 200 долара без договор с оператор. По-евтиният iPhone ще е с 1/3 по-малък от този, който добре познаваме до момента, и разбира се, ще включва по-стари и евтини компоненти от компонентите в сегашния. Освен това ще може да работи с GSM и CDMA мрежи. Според информацията на агенцията от Apple са решили да пуснат по-нисък клас телефон, за да се борят по-успешно с Android, чийто пазарен дял буквално се изстреля нагоре през последните месеци. Интересно е, че от Apple търсят и решение как да позволят на потребителите да сменят операторите, без да се налага да сменят SIM картата си. За това писахме по-рано, а операторите посрещнаха тази възможност с недоволство и дори заплахи за бойкот на iPhone. Не е ясно дали това ще е в полза на потребителите или на Apple, тъй като предимствата на SIM картите и лесният избор на оператор чрез смяната им са очевидни.
 • > И въобще нямам представа какво ще се чувстват потребителите на Apple, когато са разделени на "сиромаси" и "баровци" :D Apple го правят отдавна, преди бяха Powerbook и iBook, после Macbook и Macbook Pro, също iPod shuffle е бюджетно решение. Не се съмнявам, че могат да направят евтин апарат, който да избие конкуренцията. iPod Touch 8GB струва 229$ и има retina display, 2 камери, аccelerometer, жироскоп и какво ли още не. Ако добавят gsm модул и намалят малко цената и размера, ще стане перфектен компактен, бюджетен телефон. Макар, че малко се съмнявам да направят устройство с по-малък от 3.5" екран, защото ако е с друга резолюция, няма да е много съвместим със сегашните приложения.
  strk
 • Определено имаме нужда от бюджетно решение на нашия гол гъз, сиреч сиромашка държава и определено мога да адмирирам това решение на ябълчето. Така ще задоволят различни потребителски нужди, като ще спечелят много не само от платежоспособните(хамериканците) потребители в страните от "третия свят". хип хип ура!
  @PLAYLIFE
 • Apple просто ще намали маржа на печалбата си за този нов модел от средният клас и то само с 30-40%. Няма да слагат нещо по-слабо от А4, но ще спестят от памет, екран, батерия, камера и материали по корпуса. Също така Qualcomm има бейсбанд чипове с висока интеграция, така че ще икономисат и от елементна база. Като нищо могат да свалят производствената себестойност от сегашната $160 за iPhone 4, на 90-100. Един iPhone4 Mini за $200 без договор определено има смисъл и ще реализира големи продажби. Другите производители да му мислят как ще конкурират такова нещо.
  A4i
 • Е, това, че цената на даден продукт се помества в месечната ти заплата (дори 2-3 пъти) пак не значи, че не е скъп, нито пък значи, че вземаш достатъчна заплата за нуждите си по принцип. 8)
  Sage
 • Мда, каква ирония - Nokia се усетиха, че трябва да правят повече и по-добри телефони от висок клас, а Apple - че в света на мобилнтие комуникации не всичко телефони за по 500-600$ :)
  metesator
 • Виж ти, още интересни новини от днес. И тези от епъл се усетиха, че не всеки има пари за айфон, особено в някои части на света. След като Андроид набра сили те ще драпат, за да не останат по назад от конкуренцията. :))) Следващите 2-3 години ще са интересни за мобилната индустрия... ;)
  carevicata