Apple представи серията iPhone 12 с OLED дисплеи и 5G възможности

Apple представи серията iPhone 12 с OLED дисплеи и 5G възможности

Apple представи официално новата серия смартфони iPhone 12 и както очаквахме, всички модели поддържат работа с 5G мрежи. Устройствата идват с обновен дизайн, който също не е изненада - той залага на плоска метална рамка на мястото на заоблената в досегашните модели и напомня на таблетите iPad Pro и iPad Air, както и на iPhone 4.

iPhone 12 осигурява 6.2" дисплей като в iPhone 11 и iPhone XR, но компанията посочва, че е намалила страничните рамки, което вероятно е свързано и с преминаването към OLED панел, който досега беше запазен за по-скъпите модели. Панелът има пикова яркост от 1200 нита и поддържа Dolby Vision, HDR 10 и HLG. Предпазен е от стъкло с добавена керамика за 4 пъти по-добра устойчивост при падане.

Устройството ще се предлага в 5 цвята и включва новия процесор А14 Bionic, който е произведен по 5nm процес и осигурява повишена производителност при по-ниска консумация на енергия. Компанията твърди, че той е с до 50% по-бърз от ползваните чипсети в телефоните с Android. Подобно е представянето и на графичния ускорител, за който компанията също заявява, че няма по-бърз в мобилно устройство.

Основната камера в устройството е двойна с 12МР главен сензор, който има бленда f/1.6 за по-добри снимки на тъмно, а овен това компанията е ползвала 7-елементна леща за по-детайлни кадри. Добавена е система за безжична стабилизация на изображението, а освен това има допълнителни подобрения в изчислителната фотография за увеличаване на детайлите и разширяване на динамичния диапазон.

Добавена е и 12MP ултраширокоъгълна камера. Предната камера е получила възможност за снимане в нощен режим, а освен това телефона поддържа запис на 4K HDR видео с Dolby Vision при 30fps. Устройството има подобрена система за безжично зареждане, която компанията нарича MagSafe - тя включва магнити за точното позициониране върху зарядните устройства, а освен това се ползва за фиксиране към телефона на калъфи и други аксесоари. MagSafe зарядните осигуряват зареждане с мощност до 15W.

Apple представи и по-малък смартфон, който носи името iPhone 12 mini. Устройството осигурява 5.4" дисплей, което дава основание на компанията да твърди, че това е най-малкия, лек и тънък 5G смартфон в света. Смартфонът отново ползва чипсет A14 Bionic и на практика осигурява всичко от iPhone 12 в по-компактна форма. Както очаквахме, компанията премахва зарядното и слушалките от комплекта на устройствата.

Цената на двата модела ще започне от 699 и 799 долара съответно за iPhone 12 mini и iPhone 12. iPhone 12 ще се продава от 23 октомври, а iPhone 12 mini ще е в магазините на 13 ноември. Предварителните поръчки стартират съответно на 16 октомври и на 6 ноември.

Топмоделите в серията се казват iPhone 12 Pro и 12 Pro Max. И двата имат същия дизайн с плоска странична рамка (вече стоманена вместо алуминиева) и поддържат 5G, но предлагат подобрени камери, а дисплеите им са с диагонал 6.1" и 6.7" и също имат стъкло с керамика за повишена здравина. Двата модела ще са налични в 4 цвята - сив, сребрист, златист и син. Устройствата отново ползват чипсета A14 Bionic, който има 6-ядрен процесор и четириядрен графичен ускорител.

Двата телефона поддържат 5G и могат да работят със sub-6GHz и mmWave честотни обхвати за максимална производителност. Новост е и добавянето на LIDAR сензор към основната камера за ускоряване на фокусирането при намалена осветеност и за употреба с добавена реалност. Сензорът позволява и заснемането на нощни портрети. Компанията обещава подобрен нощен режим за всички камери, нощнa time-lapse опция, ползване на Deep Fusion с всички камери и нова технология Smart HDR 3 за получаване на снимки във всякакви условия.

Устройствата отново предлагат тройни основни камери с 12МР сензори. Главният сензор на iPhone 12 Pro вече е с бленда f/1.6 за 27% подобрена светлочувствителност, а 2х телефото камерата (f/2.0) осигурява комбинирано 4х оптично приближение (52 мм). Ултраширокоъгълната камера е с бленда f/2.4 и със 120-градусово зрително поле.

Камерата на iPhone 12 Pro Max е дори още по-добра, защото в корпуса има повече място за фотографската система. Главният сензор отново е 12МР с бленда f/1.6, но е с 47% по-голям и предлага пиксели с размер 1.7 микрометра. Всичко това според компанията увеличава светлочувствителността с 87%. Освен това има нова система за оптична стабилизация, която подобно на DSLR фотоапаратите премества сензора за още по-добро компенсиране на движението. 2.5х телефото камерата е с 65 mm леща за 5х комбинирано оптично приближение.

Двата телефона ще поддържат и функцията Apple ProRAW, която ще осигури достъп до предимствата на технологии като Deep Fusion и Smart HDR и в същото време ще предложи възможностите за редактиране, които предлага снимането в RAW. Това ще е налично и за четирите камери. Устройствата могат да снимат HDR видео, включително и в Dolby Vision при 60fps, а освен това ще поддържат редактирането на такова видео.

Телефоните също включват поддръжка за новата система MagSafe за безжично зареждане и прикрепване на други аксесоари и няма да се продават в комплект с традиционни зарядни и слушалки. В кутията обаче ще има USB-C към Lightning кабел. Смартфоните ще се предлагат с 128GB, 256GB и 512GB памет на цена от 999 и 1099 долара. Продажбите на iPhone 12 Pro ще започнат на 23 октомври, а iPhone 12 Pro Max ще е в магазините от 13 ноември. Предварителните поръчки започват съответно на 16 октомври и на 6 ноември.

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Добре де, дали ще е по голяма батерията от 11? При положение че са по тесни ? Не е 100% ясно все още, но тъй като са по-ръбести определено може да се оптимизира мястото вътре много, вместо да правиш дизайна полрай предишните заоблени ръбове. Може би ще са запзили размерът на батерията, но ще видим.
    radko89
  • Добре де, дали ще е по голяма батерията от 11? При положение че са по тесни ?
    Fenche1
  • Аз не ги чувствам уморени, а имам дни по 6 7 часа екран. Никога не съм ги и чувствал уморени... Може от лещите да е. 😁 Значи на 120Hz ще изкарваш 15 часа :mrgreen:
    Spikul
  • Аз не ги чувствам уморени, а имам дни по 6 7 часа екран. Никога не съм ги и чувствал уморени... Може от лещите да е. 😁
    Вито


  • Говорим за 120Hz когато можеш да видиш 120Hz и за по-малко за да спестиш батерия когато не можеш да ги видиш.
    Тези хитринки включват 120Hz точно когато ще ги видиш и това прави нещата изключително по-леки за батерията и хардуера.
    Ноута ползва тези "лъжи" но както казах - с недоклатена имплементация (специалитет на самсунг и китайците) и за това не пести кой знае колко повече батерия.
    Пак казвам - когато епъл представиха pro motion дисплея на айпад със 120Hz батерията не е страдала изобщо.
    И да казваш на подобни функции лъжи е като да казваш примерно, че колата ти, която е 500 коня трябва постоянно да ползва 500 коня - еми ако караш с 50 постоянна скорост ползваш може би 10% от тази мощност.
    Същото е и с дисплея и не мисля, че оценяваш същността на правилно имплементирана и изпипана технология поради простата причина, че не си ползвал ябълка досега ;)
    Май бъркаш нещата. Тези трикове за херците и използването им в определени ситуации е меко казано лъжа и нямат нищо общо със сравнението, което даваш за колите.
    Ако не знаеш 300 Hz е границата при която човешкото око не се влияе от трептения и ШИМ. Та трептенията и честотата на опресняване са в пряка зависимост и тук изтъкването, че от 120Hz има нужда само при игри или видео, е доста несериозно.
    Просто очите се изморяват по-бързо при ниска честота на опресняване.
    Spikul

  • Имплементацията им е слаба на VRR - ето тук е обяснена много добре:
    https://www.anandtech.com/show/16069/samsung-variable-refresh-rate-display-explained-vrr-note20-ultra

    най-ниските стойности са 48Hz - не много под 60.
    iPad сваля опреснителната до 24 херца и покачва до 120 при това без това да се усеща от потребителя или да изчаква таймери - нещо, което при самсунг не е така.
    При преминаване от 48 на 120 херца, вместо интелигентно да сканира дисплея кадър по кадър и веднага да намаля ако няма нужда има 4 секунди, в които дори да не трябва работи на 120 херца.

    Относно парите - не опира всичко до тях - дори да не предлагат на техните телефони не стигат за ябълките - това е свързано с увеличаване на производствения им капацитет на тези панели - нещо, което е доста трудно постижимо за мащабите на епъл (не невъзможно, но отнема време и парите не могат да те оправят).
    Чакай сега, ние за 120Hz ли говорим или за 24???
    Всъщност аз пък искам точно като пиша, честотата да е висока, защото натоварва по-малко очите.
    За жалост там дори и 5000 mA батерия не се справя, както видяхме при S20 Ultra. Иначе такива хитринки, които реално почти никога не включват 120Hz, за мен не е решение, а измама. Ноута също ги ползва тези лъжи, но докато не сложат 7000 mA батерия, нещата ще са така.
    Говорим за 120Hz когато можеш да видиш 120Hz и за по-малко за да спестиш батерия когато не можеш да ги видиш.
    Тези хитринки включват 120Hz точно когато ще ги видиш и това прави нещата изключително по-леки за батерията и хардуера.
    Ноута ползва тези "лъжи" но както казах - с недоклатена имплементация (специалитет на самсунг и китайците) и за това не пести кой знае колко повече батерия.
    Пак казвам - когато епъл представиха pro motion дисплея на айпад със 120Hz батерията не е страдала изобщо.
    И да казваш на подобни функции лъжи е като да казваш примерно, че колата ти, която е 500 коня трябва постоянно да ползва 500 коня - еми ако караш с 50 постоянна скорост ползваш може би 10% от тази мощност.
    Същото е и с дисплея и не мисля, че оценяваш същността на правилно имплементирана и изпипана технология поради простата причина, че не си ползвал ябълка досега ;)
    radko89

  • Имплементацията им е слаба на VRR - ето тук е обяснена много добре:
    https://www.anandtech.com/show/16069/samsung-variable-refresh-rate-display-explained-vrr-note20-ultra

    най-ниските стойности са 48Hz - не много под 60.
    iPad сваля опреснителната до 24 херца и покачва до 120 при това без това да се усеща от потребителя или да изчаква таймери - нещо, което при самсунг не е така.
    При преминаване от 48 на 120 херца, вместо интелигентно да сканира дисплея кадър по кадър и веднага да намаля ако няма нужда има 4 секунди, в които дори да не трябва работи на 120 херца.

    Относно парите - не опира всичко до тях - дори да не предлагат на техните телефони не стигат за ябълките - това е свързано с увеличаване на производствения им капацитет на тези панели - нещо, което е доста трудно постижимо за мащабите на епъл (не невъзможно, но отнема време и парите не могат да те оправят).
    Чакай сега, ние за 120Hz ли говорим или за 24???
    Всъщност аз пък искам точно като пиша, честотата да е висока, защото натоварва по-малко очите.
    За жалост там дори и 5000 mA батерия не се справя, както видяхме при S20 Ultra. Иначе такива хитринки, които реално почти никога не включват 120Hz, за мен не е решение, а измама. Ноута също ги ползва тези лъжи, но докато не сложат 7000 mA батерия, нещата ще са така.
    Spikul
  • Спик, не е инат а възможност.
    И преди сме го казвали - ако самсунг искат да сложат на S20 и note 20 120Hz дисплеи, то те трябва да произведат едни 5 милиона дисплея за цялата година.
    В момента в който епъл дойдат и кажат искаме 120Hz - сещаш ли се дали самсунг могат да покрият производство на 70 милиона дисплея?
    Не е до инат а до можене.

    Относно дали може да се пипа със софтуер дисплеят - може, може - по-интелигентно управление на автоматичната яркост, управление на опресняването и т.н. - iPad като предложиха 120Hz дисплей за протата да не да се обясняват, че дисплеят харчи батерия и затова не държи колкото на другите айпади - напротив - държи все толкова.. Защото примерно сега докато пиша този пост за какво са ми 120Hz? iPad знае това и смъква на 1-5-20 или колкото са нужни..

    Тъй че има как, но самсунг не обичат да инвестират в подобни работи, защото това са оптимизации, а те отнемат най-много време и ресурси - за тях е ок да пуснат нещо като първи и да се почне със забележките и проблемите при потребителите, но няма проблем..
    Всъщност нали коментирахме, че ако ейпъл си платят достатъчно, Самсунг ще се откажат да слагат в техните телефони 120Hz - всяко нещо си има цена. Я гледай колко китайски телефони са с 120Hz и то с дисплеи на Самсунг.
    И не е вярно, че Самсунг не са инвестирали в пестене на енергия при 120Hz, защото в момента ти пиша от такъв - на Ноута. Но и това си има ограничения - на максимална яркост при дневна светлина и 120Hz, няма никакъв софтуер и хардуер на света, който да намали консумацията на енергия - прост физичен закон.
    Имплементацията им е слаба на VRR - ето тук е обяснена много добре:
    https://www.anandtech.com/show/16069/samsung-variable-refresh-rate-display-explained-vrr-note20-ultra

    най-ниските стойности са 48Hz - не много под 60.
    iPad сваля опреснителната до 24 херца и покачва до 120 при това без това да се усеща от потребителя или да изчаква таймери - нещо, което при самсунг не е така.
    При преминаване от 48 на 120 херца, вместо интелигентно да сканира дисплея кадър по кадър и веднага да намаля ако няма нужда има 4 секунди, в които дори да не трябва работи на 120 херца.

    Относно парите - не опира всичко до тях - дори да не предлагат на техните телефони не стигат за ябълките - това е свързано с увеличаване на производствения им капацитет на тези панели - нещо, което е доста трудно постижимо за мащабите на епъл (не невъзможно, но отнема време и парите не могат да те оправят).
    radko89
  • Спик, не е инат а възможност.
    И преди сме го казвали - ако самсунг искат да сложат на S20 и note 20 120Hz дисплеи, то те трябва да произведат едни 5 милиона дисплея за цялата година.
    В момента в който епъл дойдат и кажат искаме 120Hz - сещаш ли се дали самсунг могат да покрият производство на 70 милиона дисплея?
    Не е до инат а до можене.

    Относно дали може да се пипа със софтуер дисплеят - може, може - по-интелигентно управление на автоматичната яркост, управление на опресняването и т.н. - iPad като предложиха 120Hz дисплей за протата да не да се обясняват, че дисплеят харчи батерия и затова не държи колкото на другите айпади - напротив - държи все толкова.. Защото примерно сега докато пиша този пост за какво са ми 120Hz? iPad знае това и смъква на 1-5-20 или колкото са нужни..

    Тъй че има как, но самсунг не обичат да инвестират в подобни работи, защото това са оптимизации, а те отнемат най-много време и ресурси - за тях е ок да пуснат нещо като първи и да се почне със забележките и проблемите при потребителите, но няма проблем..
    Всъщност нали коментирахме, че ако ейпъл си платят достатъчно, Самсунг ще се откажат да слагат в техните телефони 120Hz - всяко нещо си има цена. Я гледай колко китайски телефони са с 120Hz и то с дисплеи на Самсунг.
    И не е вярно, че Самсунг не са инвестирали в пестене на енергия при 120Hz, защото в момента ти пиша от такъв - на Ноута. Но и това си има ограничения - на максимална яркост при дневна светлина и 120Hz, няма никакъв софтуер и хардуер на света, който да намали консумацията на енергия - прост физичен закон.
    Spikul
  • Спик, не е инат а възможност.
    И преди сме го казвали - ако самсунг искат да сложат на S20 и note 20 120Hz дисплеи, то те трябва да произведат едни 5 милиона дисплея за цялата година.
    В момента в който епъл дойдат и кажат искаме 120Hz - сещаш ли се дали самсунг могат да покрият производство на 70 милиона дисплея?
    Не е до инат а до можене.

    Относно дали може да се пипа със софтуер дисплеят - може, може - по-интелигентно управление на автоматичната яркост, управление на опресняването и т.н. - iPad като предложиха 120Hz дисплей за протата да не да се обясняват, че дисплеят харчи батерия и затова не държи колкото на другите айпади - напротив - държи все толкова.. Защото примерно сега докато пиша този пост за какво са ми 120Hz? iPad знае това и смъква на 1-5-20 или колкото са нужни..

    Тъй че има как, но самсунг не обичат да инвестират в подобни работи, защото това са оптимизации, а те отнемат най-много време и ресурси - за тях е ок да пуснат нещо като първи и да се почне със забележките и проблемите при потребителите, но няма проблем..
    radko89

  • По-принцип си прав! Но точно тук идва и "тънкия"момент с айфоните: Apple, нямат херцовете на дисплея на Самсунг,нямат и яркостта му,но имат свойството през годините дори да не са първи в нещо в крайна сметка когато го направят да е по-добро работещо от тези които са го направили първи! Сигурен съм че когато дойде времето да представят повече херцове и яркост тези функции ще са направени така че да не оказват никакво влияние върху живот на батерия и т.н.
    За съжаление при Самсунг много често се получава обратното пуска се нещо на пазара и в последствие трябва да се доработва в движение(ако може) щото не е ОК. Алчния за енергия дисплей на моделите от тази година е точно такъв пример!
    Позволи ми да съм леко скептичен. Дисплея си е дисплей и няма почти никакви възможности за игра с процесор или софтуер. Това Самсунг го знаят по-добре от ейпъл, защото те правят дисплеите им.
    Та какъв ще е смисълът да се чака няколко години след конкуренцията, като резултатът ще е същия?
    Сегашния ми Ноут изкарва 4 часа на макс и 120Hz, дори и вече с живи тапети, което е повече от достатъчно и наистина не разбирам инатът при айфон да го няма това.
    Spikul
  • Не търсете причината все в производителя, че падат бързо батериите. Основната причина е андроид и неговата фрагментация нещо, което няма как да се промени, докато не се стандартизира ОС до чиста версия при всички производители. Чистата версия обаче така да се каже - “кастрира” телефона. Плюс това се губи многообразието и нещата се уеднаквяват. Искам да кажа, че с цялата функционалност, която предоставя един андроид телефон от висок среден или клас флагман и се ползва пълноценно от потребителя, един цял ден на ползване е напълно адекватно на тоя етап от развитието на батериите. С моето умерено ползване (между другото е подобно на твоето @pretorianec) с моя S10+ карам около два дни. Много пъти съм се прибирал с батерия около и над 70% първия ден, като след това го слагам на безжичното втория ден след работа към 23:00. Разбира се, когато съм нямал много работа съм го събарял и за един ден, но вечерта пак съм имал 20-30% батерия. Нещата са сходни, разликата е в процесите при различното ползване и добавените екстри.
    Ванката
  • При повечето хора няма да се налага нищо да се прави.
    Аз лично имам поне 5 кабела USB-A към lightining, 2бр. USB-C към lightning, както и поне 10 тухлички USB-A и 4 такива с USB-C.
    Това е причината да не е зор..

    Относно батерията - аз мисля, че както досега е бил така и ще продължи да бъде цар на батериите iPhone.
    Малко по-малък капацитет, но телефонът е значително по-компактен и тънък.
    5G ще работи само ако има и при нужда от по-висока скорост на теглене/качване, през останалото време интелигентно ще си превключва на 4G - нещо, което ако всички останали бяха направили като хората нямаха да имат ядове.
    Само че всички въобще пропуснаха нуждата да правят подобни изгъзици за да са първи и са налице ядовете с батерии и т.н.
    Епъл поне инвестираха в честотни стаи за тестване на тази функция и гарантирам, че ще работи по-добре от на всеки друг производител.
    Това прави епъл - епъл - желанието ако пускаш нещо то да работи безпроблемно, безотказно и да не ти прави впечатление дори.

    Като се има в предвид, че и процесорите ще са доста по-икономични съм 100% сигурен, че откъм батерия ще е едно към едно с досегашните.
    Такава е логиката при тях - не се гледат характеристики а параметри, които значат нещо за потребителя - дори и 1000 Mah батерия да сложат за крайния потребител не е от значение ако телефонът кара колкото такъв с 4000... Това е и резултатът в случая според мен.


    toshvel, А аз съм с iPhone X който подмина 3 години употреба и си бичи както ден 1. Така че дългата поддръжка е важна за много хора.
    Тази тема с батерията сме я дъвкали и това за първенството на айфона е пълна демагогия.
    Много ясно, че ако сравняваш например Ноута на 120 Hz и пикова яркост на 1500 нита с айфона на 60 Hz и 1200 нита, то ще кара повече батерията ти, но това не е коректно сравнение. Все едно да сравняваш 20-те дни живот на батерията на Нокиа 3310 с айфона, без да гледаш кой какво предлага.
    При еднакви условия айфона далеч не е първенец.
    По-принцип си прав! Но точно тук идва и "тънкия"момент с айфоните: Apple, нямат херцовете на дисплея на Самсунг,нямат и яркостта му,но имат свойството през годините дори да не са първи в нещо в крайна сметка когато го направят да е по-добро работещо от тези които са го направили първи! Сигурен съм че когато дойде времето да представят повече херцове и яркост тези функции ще са направени така че да не оказват никакво влияние върху живот на батерия и т.н.
    За съжаление при Самсунг много често се получава обратното пуска се нещо на пазара и в последствие трябва да се доработва в движение(ако може) щото не е ОК. Алчния за енергия дисплей на моделите от тази година е точно такъв пример!
    pretorianec


  • Нямам търпение да видя как батерията се точи за 3 часа с телефона.........Иначе 5G мрежа в България не знам кога, след 5-6 години сигурно. :lol: :lol: :lol:
    Да не останеш разочарован само за трите часа батерия. Да ти обяснявам защо, не знам дали има смисъл, за хора които просто четат едни характеристики и си мислят че това е като при Андроид телефоните...
    Аз съм имал почти всички модели iPhones. Последно си купих Ноември 2019 11-ката, карах 11 седмица с нея и я върнах, тъй като батерията ѝ държеше дори по-малко от iPhone Xr,въпреки гръмките презентации, че батерията е по-издръжлива, въпреки новия процесор и т.н. Та няма как да ме убедиш, че батериите държат доста. След iPhone минах на Xiaomi mi 9 SE и мога да твърдя, че батериите на тоя китайски трошляк държи пъти по-дълго. 600лв дадох за дивайса. Просто си казах че това е телефон,било то и смартфон и вече дори и 1000лв ми се виждат много за смартфон. Епъл започнаха доста да се гаврят с потребителите си, непредлагайки им абсолютно нищо иновативно и превръщайки свартфоните в просто една наистина хубава фото и видеокамера. Да, предлагат наистина добра софтуерна поддръжка НО искам да видя колко от лудите фенове на айфон карат с един и същи дивай повеме от 2 години :) Убеден съм от личен опит че след 2рата година просто искаш ново устройство, без значение,дали старото работи или не.Въпрос според мен за какво точно ползваш смартфона,всичко останало е неква фенщина.

    Ползването на телефона е строго индивидуално и при желание човек може да стопи батерията и за 3часа! Аз също съм имал почти всички модели на айфон и последния за който признавам че имах трудности да изкарам деня с него беше iPhone 8 от там насетне не съм имал проблем да добутам до края на денв,камо ли да ми отиде батерията за 3 часа при стандартно потребление! Най-дълго като батерия при мен издържа 11 Pro Max! На него колкото и да се старая в най-добрия случай съм успявал да докарам до 30-40% в края на деня! Гледане на клипове,ровене в интернет през моб. данни, HBO GO,слушане на музика(игри не играя)и какво ли още не,но така и не успях да го накарам да издъхне! В стандартни дни когато нямам много свободно време съм имал случаи да се прибирам в края на деня и на 70%.Така че определено говоря от личен опит при това не само с един модел! Не знам какво си му правил на тази 11-кя толкова че да не може да изкара деня! В същото време съм ползвал паралелно и флагмани на Самсунг като например S20 plus,който се срина до 30% още преди обяд със едва 1час и 54мин Screen time(скриншота ми го има в темата за съответния модел). Колкото до това кой колко често си сменя телефона,всичко опира до три неща: Финансови възможности,желание,и необходимост! Доста хора познавам дето карат още със 6S и 7! Знам че парите не са им проблем и ги питам защо?!? Отговора основно е,"работи си идеално и ми върши работа-за какво да го сменям" Сменяват си батерията,като издъхне,последна версия на софтуера,и ми казват че телефона им лети!
    pretorianec
  • Не е рекорд ...
    [img]https://s.4pda.to/028gUOMiigz06Ez1ke5CpVy8Pp9SlS7v.png[/img] [img]https://s.4pda.to/028gUSUuEz2y58nsKZpJFqyhkyjKMMI.png[/img]

    Ето конкуренцията https://www.antutu.com/en/ranking/rank1.htm
    ilkor
  • При повечето хора няма да се налага нищо да се прави.
    Аз лично имам поне 5 кабела USB-A към lightining, 2бр. USB-C към lightning, както и поне 10 тухлички USB-A и 4 такива с USB-C.
    Това е причината да не е зор..

    Относно батерията - аз мисля, че както досега е бил така и ще продължи да бъде цар на батериите iPhone.
    Малко по-малък капацитет, но телефонът е значително по-компактен и тънък.
    5G ще работи само ако има и при нужда от по-висока скорост на теглене/качване, през останалото време интелигентно ще си превключва на 4G - нещо, което ако всички останали бяха направили като хората нямаха да имат ядове.
    Само че всички въобще пропуснаха нуждата да правят подобни изгъзици за да са първи и са налице ядовете с батерии и т.н.
    Епъл поне инвестираха в честотни стаи за тестване на тази функция и гарантирам, че ще работи по-добре от на всеки друг производител.
    Това прави епъл - епъл - желанието ако пускаш нещо то да работи безпроблемно, безотказно и да не ти прави впечатление дори.

    Като се има в предвид, че и процесорите ще са доста по-икономични съм 100% сигурен, че откъм батерия ще е едно към едно с досегашните.
    Такава е логиката при тях - не се гледат характеристики а параметри, които значат нещо за потребителя - дори и 1000 Mah батерия да сложат за крайния потребител не е от значение ако телефонът кара колкото такъв с 4000... Това е и резултатът в случая според мен.


    toshvel, А аз съм с iPhone X който подмина 3 години употреба и си бичи както ден 1. Така че дългата поддръжка е важна за много хора.
    Тази тема с батерията сме я дъвкали и това за първенството на айфона е пълна демагогия.
    Много ясно, че ако сравняваш например Ноута на 120 Hz и пикова яркост на 1500 нита с айфона на 60 Hz и 1200 нита, то ще кара повече батерията ти, но това не е коректно сравнение. Все едно да сравняваш 20-те дни живот на батерията на Нокиа 3310 с айфона, без да гледаш кой какво предлага.
    При еднакви условия айфона далеч не е първенец.
    Spikul
  • Аз съм с 6s на 5 години и си работи добре. Сменял съм 2 пъти батерия. Новите модели са по-трудни за сервизиране.
    Това със слушалките е дразнещо. Аз ползвам жични слушалки, а те след време се късат и захабяват.
    Nikoss
  • При повечето хора няма да се налага нищо да се прави.
    Аз лично имам поне 5 кабела USB-A към lightining, 2бр. USB-C към lightning, както и поне 10 тухлички USB-A и 4 такива с USB-C.
    Това е причината да не е зор..

    Относно батерията - аз мисля, че както досега е бил така и ще продължи да бъде цар на батериите iPhone.
    Малко по-малък капацитет, но телефонът е значително по-компактен и тънък.
    5G ще работи само ако има и при нужда от по-висока скорост на теглене/качване, през останалото време интелигентно ще си превключва на 4G - нещо, което ако всички останали бяха направили като хората нямаха да имат ядове.
    Само че всички въобще пропуснаха нуждата да правят подобни изгъзици за да са първи и са налице ядовете с батерии и т.н.
    Епъл поне инвестираха в честотни стаи за тестване на тази функция и гарантирам, че ще работи по-добре от на всеки друг производител.
    Това прави епъл - епъл - желанието ако пускаш нещо то да работи безпроблемно, безотказно и да не ти прави впечатление дори.

    Като се има в предвид, че и процесорите ще са доста по-икономични съм 100% сигурен, че откъм батерия ще е едно към едно с досегашните.
    Такава е логиката при тях - не се гледат характеристики а параметри, които значат нещо за потребителя - дори и 1000 Mah батерия да сложат за крайния потребител не е от значение ако телефонът кара колкото такъв с 4000... Това е и резултатът в случая според мен.


    toshvel, А аз съм с iPhone X който подмина 3 години употреба и си бичи както ден 1. Така че дългата поддръжка е важна за много хора.
    Има и такива като теб, които карат дълго с един дивайс. Колко ти държи батерията?
    toshvel
  • При повечето хора няма да се налага нищо да се прави.
    Аз лично имам поне 5 кабела USB-A към lightining, 2бр. USB-C към lightning, както и поне 10 тухлички USB-A и 4 такива с USB-C.
    Това е причината да не е зор..

    Относно батерията - аз мисля, че както досега е бил така и ще продължи да бъде цар на батериите iPhone.
    Малко по-малък капацитет, но телефонът е значително по-компактен и тънък.
    5G ще работи само ако има и при нужда от по-висока скорост на теглене/качване, през останалото време интелигентно ще си превключва на 4G - нещо, което ако всички останали бяха направили като хората нямаха да имат ядове.
    Само че всички въобще пропуснаха нуждата да правят подобни изгъзици за да са първи и са налице ядовете с батерии и т.н.
    Епъл поне инвестираха в честотни стаи за тестване на тази функция и гарантирам, че ще работи по-добре от на всеки друг производител.
    Това прави епъл - епъл - желанието ако пускаш нещо то да работи безпроблемно, безотказно и да не ти прави впечатление дори.

    Като се има в предвид, че и процесорите ще са доста по-икономични съм 100% сигурен, че откъм батерия ще е едно към едно с досегашните.
    Такава е логиката при тях - не се гледат характеристики а параметри, които значат нещо за потребителя - дори и 1000 Mah батерия да сложат за крайния потребител не е от значение ако телефонът кара колкото такъв с 4000... Това е и резултатът в случая според мен.


    toshvel, А аз съм с iPhone X който подмина 3 години употреба и си бичи както ден 1. Така че дългата поддръжка е важна за много хора.
    radko89


  • Относно липсата на зарядното - една тухла с usb-c е не повече от 30лв - какво 200лв. не знам..
    Телефоните са с lightning port, батериите са сравнително малки, няма нужда да се купува usbc тухла, може да се купи обикновен кабел с lightning конектор от Jumbo за 5 лв. с usb a от другата страна и ще става за всякакви зарядни или компютри. Друга възмжност е usbc -> usba преходник от aliexpress за 70 цента (1,20 лв.).
    Или ако имат стар кабел да се ползва.
    Има евтини варианти, но е дразнещо, че трябва да се занимаваш с такива неща при телефон на такава цена.
    Според мен е унизително, но всичко това е добре замаскирано зад лозунга GO GREEN :mrgreen: Но освен адаптер, няма и слушалки или се лъжа?
    toshvel