HomePod mini е компактен и с разширени функционалности

HomePod mini е компактен и с разширени функционалности

Apple представи най-новото попълнение в серията си умни говорители, а това е HomePod mini. Както подсказва и името му, моделът е умален вариант на познатия ни и сега говорител. Подобно на по-големия си предшественик, HomePod mini има мрежесто покритие, а и малък дисплей в горната си част.

Основната визуална разлика е в наличието на почти сферична конструкция. В основата на HomePod mini е използван чипсет Apple S5. Чрез него се прилага изчислителен модел за настройка на звуковия плейбек. Възможно е свързването на множество говорители, а ако два от тях са в една стая, се постига стерео звук.

HomePod mini разполага със специален дизайн, който насочва музикалните вълни към основата на говорителя. Вградени са три микрофона, които са предназначени за приемане на гласови команди, а четвърти, насочен навътре, изолира звуците, идващи от самия говорител. Това подобрява засичането на глас по време на възпроизвеждане на музика.

Очаквано говорителят е с вграден виртуален асистент Siri, който, разбира се, позволява на устройството да извършва и основната си дейност, а именно приемане на гласови команди. Интересна е добавката на функционалност, наречена Интерком, която позволява на потребителите да комуникират помежду си от различни стаи, в които има умен говорител или чрез съобщения на други свързани устройства на компанията.

HomePod mini е съвместим с Apple Music, iHeartRadio, radio.com и TuneIn, а скоро ще бъде добавена възможност за работа с Pandora, Amazon Music и др. Налична е и опция за лесно прехвърляне на музикалния плейбек от iPhone само с доближаване на смартфона до говорителя.

HomePod mini може да разпознава гласовете на отделните членове в домакинството. Говорителят, разбира се, има високо ниво на защита и използва криптирана връзка. Изпращането на гласовите команди към сървърите на компанията става след локална оторизация. Освен това гласовите команди няма да бъдат асоциирани с Apple ID.

За изработката на говорителя са използвани 99% рециклирани редки земни елементи. Този процент достига 100% при неодимовия магнит на говорителя. Външното мрежесто покритие използва 90% рециклирана пластмаса.

Предварителните поръчки на новия говорител в САЩ и няколко други страни стартират на 6 ноември, а доставките – на 16 ноември при цена от 99 долара. Устройството ще е достъпно в бял и сив цвят.

Източник: Apple

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция