Apple преминава от Bing към Google при търсенето през Siri

Apple преминава от Bing към Google при търсенето през Siri

Apple предприема сериозна стъпка, заменяйки търсачката по подразбиране, използвана от Siri в iOS и Spotlight в Mac. Потребителите вече ще получават резултати от Google, а не както досега от Bing. Safari за Mac и iOS вече използват Google като търсачка по подразбиране, което е следствие от споразумение между Apple и Google на стойност милиарди долари. В изявление на Apple за преминаването и на останалите услуги към Google се казва, че това има за цел да уеднакви резултатите от търсене при различните устройства. Интересно, е че поне на този етап Apple ще запази Bing за резултати при търсене на изображения през Siri и Spotlight за Mac. При търсене на видео съдържание ще се показват резултати от YouTube. Последните промени идват с разпространението на новата версия на macOS – High Sierra.

Източник: TechCrunch

 • Да, бе по-точна. Опитвам се да ползвам bing от време на време вместо Google, но много рядко резултатите да по-добри. Отт време на време са еднакво добри, по-често ми отнема повече време да намеря същото.
  tzincbg
 • Принципно Гигъла бяха най-добрата търсачка през 2007-ма. От тогава мина доста време и Бинг, поне за мен е много по-точна. Недостатък и е, че няма търсене за България.
  strikercho
 • Всичко което може да се купи с пари е евтино. Това което не може да се купи с пари е безценно :) Примери от живота много. => Епъл са? :)
  zavod
 • учадващо е, че чак сега са го направили.. изобщо няма място за сравнение между резултатите от търсения в двете търсачки.
  maxito2
 • Просто едните пед..си се спазари с другите пед..си да им пуснат повече. Нищо ново. Долният линк може да го отворите само ако сте си изключили AddBlock(временно) и подобни, примерно използвайте IE. http://www.cnews.ru/news/top/sotrudnikigomoseksualisty_microsoft Забележете от кога е статията, сега положението се е "подобрило" още. :) И защо всичко било закръглено и обло на целия им дизайн. :) Microsoft се стреми да ги догонва и стабилно преобразува всички иконки в кръгли/обли из целия софтуер.
  StefiMo
 • [Quote]Епъл са като евтина жена[/Quote] Само дето не евтина, а най-съпата в света. Всичко в бизнеса е пари, не знам какво те изненадва.
  board