Apple преминава от Bing към Google при търсенето през Siri

Apple предприема сериозна стъпка, заменяйки търсачката по подразбиране, използвана от Siri в iOS и Spotlight в Mac. Потребителите вече ще получават резултати от Google, а не както досега от Bing. Safari за Mac и iOS вече използват Google като търсачка по подразбиране, което е следствие от споразумение между Apple и Google на стойност милиарди долари. В изявление на Apple за преминаването и на останалите услуги към Google се казва, че това има за цел да уеднакви резултатите от търсене при различните устройства. Интересно, е че поне на този етап Apple ще запази Bing за резултати при търсене на изображения през Siri и Spotlight за Mac. При търсене на видео съдържание ще се показват резултати от YouTube. Последните промени идват с разпространението на новата версия на macOS – High Sierra.

Източник: TechCrunch

 • Да, бе по-точна. Опитвам се да ползвам bing от време на време вместо Google, но много рядко резултатите да по-добри. Отт време на време са еднакво добри, по-често ми отнема повече време да намеря същото.
  tzincbg
 • Принципно Гигъла бяха най-добрата търсачка през 2007-ма. От тогава мина доста време и Бинг, поне за мен е много по-точна. Недостатък и е, че няма търсене за България.
  strikercho
 • Всичко което може да се купи с пари е евтино. Това което не може да се купи с пари е безценно :) Примери от живота много. => Епъл са? :)
  zavod
 • учадващо е, че чак сега са го направили.. изобщо няма място за сравнение между резултатите от търсения в двете търсачки.
  maxito2
 • Просто едните пед..си се спазари с другите пед..си да им пуснат повече. Нищо ново. Долният линк може да го отворите само ако сте си изключили AddBlock(временно) и подобни, примерно използвайте IE. http://www.cnews.ru/news/top/sotrudnikigomoseksualisty_microsoft Забележете от кога е статията, сега положението се е "подобрило" още. :) И защо всичко било закръглено и обло на целия им дизайн. :) Microsoft се стреми да ги догонва и стабилно преобразува всички иконки в кръгли/обли из целия софтуер.
  StefiMo
 • [Quote]Епъл са като евтина жена[/Quote] Само дето не евтина, а най-съпата в света. Всичко в бизнеса е пари, не знам какво те изненадва.
  board