Apple пуска в продажба фабрично обновени iPhone XS и XS Max

Смартфоните на Apple са сред най-скъпите на пазара, като това важи с особена сила за новите предложения в серията XS. Освен покупката на устройство втора ръка обаче има и друга опция да се сдобиете с някой от актуалните модели за по-малко пари. Тя засега е достъпна основно в САЩ, където действа програмата за обновяване (refurbish) на използвани бройки.

От тази седмица в нея откриваме и iPhone XS и XS Max, които вече са налични през онлайн магазина на Apple. Цените за iPhone XS започват от 699 долара за варианта с 64GB памет за файлове, преминават през 829 долара за този с 256GB и достигат до 999 долара за топ версията с 512GB памет. При iPhone XS Max цените са 799/929/1099 долара в зависимост от количеството вградена памет.

При обновяването на моделите устройствата се инспектират щателно, провеждат се редица тестове, почистват се и се поставят в нова опаковка със стандартен комплект от аксесоари. Най-важното е, че батерията се сменя с нова, а потребителите много трудно могат да разберат, че смартфонът не е чисто нов.

Източник: Apple