Disney+ ще се появи в Европа по-рано от планираното

Disney+ ще се появи в Европа по-рано от планираното

Стрийминг услугата Disney+ се радва на доста добри първоначални резултати от премиерата в САЩ през миналата година. Това е очаквано, след като в нея е налична обширна колекция от съдържание на Disney, Pixar, Marvel, Star Wars и National Geographic.

За съжаление на потребителите в Европа, услугата все още не е налична тук, а премиерата ѝ се очакваше на 31 март. Сега обаче става ясно, че това ще стане със седмица по-рано, а именно на 24 март. Ясни са и цените за месечния абонамент, които са 5.99 паунда или 6.99 евро в зависимост от страната. Ще е налична и опция за годишен абонамент с цена 59.99 паунда/69.99 евро.

Първоначално Disney+ ще е достъпна в Обединеното кралство, Ирландия, Франция, Германия, Италия, Испания, Австрия и Швейцария. През лятото се очаква покритието да се разшири с Белгия, страните от Северна Европа и Португалия. На този етап няма информация кога можем да очакваме платформата и в България. Disney очаква абонатите на услугата да достигнат до между 60 и 90 милиона през 2024.

Източник: Deadline

 • Споменах, че не искам да идват в България, защото нищо добро няма да последва тяхното идване. При стрийминг услугите колкото по-малко от тях са на пазара, толкова по-добро съдъжание ще имат. В момента голяма част от съдържанието на Дисни и Марвел са в HBO GO, Еми въщност ги няма голяма част от нещата на Марвъл. Точно миналия уикенд с моята приятека решихме, че ни се гледа някой супергеройски филм и тръгнахме да гледаме за Отмъстители, Тор или нещо такова... и се оказа, че всъщност в HBO има само последните Отмъстители, които скоро гледахме... в Нетфликс няма нито един... и се отказахме.

  Разбирам логиката ти, но не смятам, че има значение дали дадена услуга се предлага у нас или не. Представяш ли си как изтеглят дадени филми от цял свят, а само у нас ги оставят, защто друга услуга не е пусната. Аз поне не мога.

  Да, куцо е да плащаш за много услуги, но положението е каквото е. Аз много се зарибих да гледам 4К и HDR филми и търся всякакви варианти за източници.... и точно търся подобни абонаменти, а не опции стил "можеш да гледаш този филм срещу 5 евро и да си го купиш срещу 15".
  board
 • Те примерно няма да пускат за България, но за другите държави ще пуснат. Но това не означава, че ти ще гледаш Замръзналото кралство в ХБО ГО само защото нямали приложение в България.
  wer_aac
 • Защо да си изтеглят съдържанието, ако няма да пускат своя услуга? Ако няма да пускат своята услуга, те нямат причина да не отдават временно своите предавания на други стрийминг услуги, понеже така биха губили пари
  Samgsm
 • Те дали ще идват или няма.... пак ще си изтеглят съдържанието , така че какъв ти е проблема?
  Иначе ще стане така, че трябва да плащаш минимум за 3 услуги за да гледаш почти всичко. Подобно на футбола плащаш за Диема за Макс и т.н за да гледаш всичко.
  И къде ще му излезе края 40-50 лв ще даде някой ама друг път. А не си споменал и услугата на apple, apple tv+
  wer_aac
 • Иначе ми е малко странно, че хората които нямат интерес към услугата, държат да го заявят, че дори предпочитат да не се пуска? :roll: Споменах, че не искам да идват в България, защото нищо добро няма да последва тяхното идване. При стрийминг услугите колкото по-малко от тях са на пазара, толкова по-добро съдъжание ще имат. В момента голяма част от съдържанието на Дисни и Марвел са в HBO GO, но когато Disney Plus излезе в България естествено, че ще си изтеглят съдържанието от HBO GO. В момента точно такъв е проблемът в САЩ, защото ако допреди 2-3 години основните играчи в стриймимг услугите бяха Netflix, Hulu и Amazon Prime сега вече се появяват и HBO Max(където ще се изтеглят всички продукции на Warner Bros(например Приятели и South Park)), Disney Plus(където ще отидат продукциите на Disney, Marvel и National Geographic) и други по-малки стрийминг услуги като Peacock (където ще отидат част от продукциите на NBC(The Office)). И накрая се оказва, че ако преди само няколко години ти стигаха абонаменти към Netflix и Hulu, за да имаш достъп до почти всички сериали и филми, то сега трябва да се абонираш за 7-8 различни услуги, за да имаш достъп до същите неща. Същото нещо може да се получи и в България, ако още стрийминг услуги почнат да се появяват. Затова не съм особено радостен, че Дисни ще идват в България
  Samgsm
 • Не знаех, че в услугата на Disney присъстват и филмите на Marvel и National Geographic. Звучи интересно, бих го пробвал, жалко че не се очаква скоро у нас.

  Дали ще може да ползва с регистрация в друга европейска държава у нас?

  Иначе ми е малко странно, че хората които нямат интерес към услугата, държат да го заявят, че дори предпочитат да не се пуска? :roll:

  Да, на всеки нещо му пречи, въпреки ,че не го засяга по никакъв начин. Всеки луд с номера си.

  Аз от скоро ползвам Netflix, а пред преди това си ползвах HBO GO. За Disney + също бих се абонирал, дори наскоро преглеждах дали няма опция вече за България, понеже доста нашумя през последните месеци услугата. И аз се изненадах когато прочетох за филмите на Marvel. Колкото повече, толкова повече. Не мисля, че би навредило да има още една стрийминг услуга, дори напротив. С по-голямата конкуренция само печели крайния потребител.
  Say10
 • Аз също бих го пробвал.
  Ванката
 • Не знаех, че в услугата на Disney присъстват и филмите на Marvel и National Geographic. Звучи интересно, бих го пробвал, жалко че не се очаква скоро у нас.

  Дали ще може да ползва с регистрация в друга европейска държава у нас?

  Иначе ми е малко странно, че хората които нямат интерес към услугата, държат да го заявят, че дори предпочитат да не се пуска? :roll:
  board
 • Да си стоят в САЩ не ни трябват.
  Samgsm
 • Защо да не го ползваме - аз бих се абонирал.
  radko89
 • Не си чупете краката да бързате - няма да го ползваме ..
  Nistel