Apple работи по външна батерия с магнит за iPhone

Apple работи по външна батерия с магнит за iPhone

Apple ще разшири употребата на системата MagSafe в iPhone като я използва и за прикрепването на външни батерии. Това разкриват източници на Bloomberg, които допълват, че батерията ще може безжично да зарежда устройството, към която е прикрепена. Изданието пише, че компанията разработва добавката от поне година, а плановете са да я пусне след излизането на серията iPhone 12.

Засега обаче няма точна информация кога да очакваме този аксесоар, но има вероятност и да не бъде пуснат - знаем какво стана със зарядното AirPower. Според източниците част от прототипите на батерията са били с бяло гумирано покритие, а при вътрешните тестове магнитите на MagSafe са се оказали достатъчно силни, за да фиксират добре батерията на едно място.

Bloomberg посочва, че разработката е била забавена заради софтуерен проблем, поради който iPhone грешно е показвал, че батерията прегрява. Компанията е работила и по отстраняване на проблеми около ползването на батерията с телефони със и без поставен калъф. Наскоро в бета версията на iOS 14.5 беше открито споменаване на външна батерия, но по-късно то е било премахнато.

Другата информация разкрива, че Apple е обсъждала други аксесоари с MagSafe, включително и магнитна поставка за автомобил, но разработката й така и не е започнала. Компанията е проучвала и възможността да позволи на своите устройства да се зареждат безжично едно друго, но според Bloomberg е малко вероятно това да се появи в близко бъдеще.

Източник: Bloomberg

Вземи Apple iPhone 12, 256GB от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

 • Anker ги изпревариха:
  https://www.cnet.com/google-amp/news/anker-magsafe-battery-charger-for-iphones-arrives-march-3/

  Да не говорим, че за 40 долара сигурно ще е и със 100 по-евтина от тяхната.

  Иначе аз съм доста приятно изненадан от магсейф - поръчах си алкантар калъф от алито, който има магнитчетата и поръчах магсейф стойка с безжично зарядно за колата - очаквах да пада и просто исках да тествам - зарежда доста бързо и седи стабилно на стойката - родих се :)

  Напоръчах още и други магсейф глезотии сега.
  radko89
 • Да, отново вятър и мъгла, и някъде в гъстата мъглата > Mag Safe ... ¯\(◉‿◉)/¯.
  Kuzmanow