Samsung може отново да използва платформата за умни часовници на Google

Samsung може отново да използва платформата за умни часовници на Google

Samsung използва собствената си платформа Tizen за устройства като умни часовници и говорители. Това позволява на компанията да има цялостен контрол върху потребителското изживяване, а и върху софтуерната екосистема.

Това обаче може да има и ограничаващ ефект откъм разнообразието на приложения за умните ѝ часовници. Възможно е и това да е една от причините компанията все пак да се обърне към по-развита платформа.

За това подсказва публикация на лийкъра @UniverseIce, който споделя, че компанията може да използва Android (Wear OS) за следващия си часовник. Това не е първият случай, в който сме свидетели на такива слухове, но изглежда този път може наистина да има развитие в тази насока на фона на по-близките отношения между Samsung и Google.

  • А дали ограничението откъм приложения не идва от това, че самсунг не могат веднъж за винаги да вземат решение какво да ползват... един път wear os, после тизен, сега пак wear os... Какво очакват, ти сменяй платформата на 2 години, после очаквай да набира популярност..
    radko89