Apple разработва собствен модем за смартфоните си

Apple разработва собствен модем за смартфоните си

Apple е започнала разработката на собствени модеми, сочат източници на Bloomberg. Към момента компанията използва модеми за устройствата си от Qualcomm. Миналата година двете компании подписаха шестгодишно споразумение, след като постигнаха разбирателство по патентния си диспут.

Новината обаче не е изненадваща, тъй като през 2019 Apple купи подразделението за модеми за смартфони на Intel за 1 милиард долара. Това се случи, след като Intel се отказа от разработките си в тази насока.

Междувременно от известно време Apple наема инженери от Qualcomm и има екипи, фокусирани върху разработката на съвременни модеми в Сан Диего, Купертино и Европа. Това, разбира се, е в тон с плановете на компанията да ограничи зависимостта си от външни производители.

Именно това е и в основата на създаването на собствени чипове за компютри, като първият от тях, Apple M1, вече дебютира в някои модели. Преминаването към собствени продукти ще има негативно влияние върху Intel и Qualcomm. Apple отговаря за около 7% от продажбите на Intel и 11% от приходите на Qualcomm.

Източник: Bloomberg

  • Тези говнари го правят този модем от поне 5 години. Ама много им пука на офцете. Извинявам се на Овцата, защото тя е интелигентно животно за разлика от Радко Пиратко примерно. :lol: :lol: :lol:

    Къде се губиш бе елфче?
    radko89
  • Тези говнари го правят този модем от поне 5 години. Ама много им пука на офцете. Извинявам се на Овцата, защото тя е интелигентно животно за разлика от Радко Пиратко примерно.
    Legolaself01