Apple разширява програмата за ремонт на клавиатурата на MacBook

Apple разширява програмата за ремонт на клавиатурата на MacBook

Миналото лято Apple стартира програма за безплатен ремонт на клавиатурите на някои модели MacBook и MacBook Pro, а тази година заедно с премиерата на освежените лаптопи MacBook компанията анонсира, че разширява нейния обхват. Така тя вече ще покрие всички актуални лаптопи на компанията, чиито клавиатури са с т.нар. butterfly механизъм и ще включи модели, които доскоро не подлежаха на безплатен ремонт. Предложението е валидно и за анонсираните наскоро нови лаптопи, които имат модифицирана клавиатура за намаляване на проблемите.

Според Apple малък процент от клавиатурите в определени модели MacBook, MacBook Air и MacBook Pro могат да проявят едно или повече от следните поведения: букви или знаци се повтарят неочаквано, букви или знаци не се появяват и един или повече клавиши "залепват" или реагират по един и същи начин. Всеки с такива оплаквания ще бъде обслужен безплатно от Apple или оторизиран сервиз на Apple. Видът обслужване ще бъде определен след проверка на клавиатурата и може да включва замяната на един или повече клавиши или на цялата клавиатура.

В програмата са включени следните модели лаптопи:

MacBook (с Retina дисплей, 12-инчов, от началото на 2015 г.)
MacBook (с Retina дисплей, 12-инчов, от началото на 2016 г.)
MacBook (с Retina дисплей, 12-инчов, 2017 г.)
MacBook Air (Retina, 13-инчов, 2018 г.)
MacBook Pro (13-инчов, 2016 г., два порта Thunderbolt 3)
MacBook Pro (13-инчов, 2017 г., два порта Thunderbolt 3)
MacBook Pro (13-инчов, 2016 г., четири порта Thunderbolt 3)
MacBook Pro (13-инчов, 2017 г., четири порта Thunderbolt 3)
MacBook Pro (15-инчов, 2016 г.)
MacBook Pro (15-инчов, 2017 г.)
MacBook Pro (13-инчов, 2018 г., четири порта Thunderbolt 3)
MacBook Pro (15-инчов, 2018 г.)
MacBook Pro (13-инчов, 2019 г., четири порта Thunderbolt 3)
MacBook Pro (15-инчов, 2019 г.)

Имайте предвид, че тази международна програма не удължава стандартната гаранция на устройствата. Ако сте се сблъскали с този проблем и вече сте платили за ремонт Apple ще възстанови средствата ви. В обхвата на програмата попадат отговарящи на изискванията модели MacBook, MacBook Air и MacBook Pro за период от 4 години след първата продажба на дребно на устройството.

Източник: Apple

Оферти на деня