Новите лаптопи MacBook Pro са по-мощни и с подобрена клавиатура

Новите лаптопи MacBook Pro са по-мощни и с подобрена клавиатура

Apple обяви, че освежава своите лаптопи MacBook Pro с 13" и 15" дисплеи, като ги оборудва с нови процесори Intel и прави промени в клавиатурите, които би трябвало да намалят съществуващите проблеми. По-голямото устройство получава процесори Core от 9-о поколение i7 и i9 с различна тактова честота, така че потребителите могат да очакват повишена производителност.

По-малкият лаптоп с Touch Bar получава нови процесори Core от 8-о поколение i5 и i7 с повишена честота спрямо миналогодишното издание. Останалите технически характеристики остават непроменени, но имайте предвид, че добавките са само за моделите с Touch Bar. По отношение на клавиатурата Apple посочва, че използва нов материал, което би трябвало да намали честотата на проблемите с нея. Лаптопите вече се продават на цена от съответно 1799 и 2399 долара.

Каква точно е промяната в клавиатурата? Apple Не разкрива детайли, но според iFixit компанията е добавила мембрана от нов материал върху прекъсвачите на клавишите, които миналата година се сдобиха със силиконов слой против проникването на прах и други дребни частици. Другата промяна е свързана с поставяне на нова метална капачка на прекъсвачите, която прави контакт при натискане. Предстои да разберем дали промените са подобрили надеждността на клавиатурата.

Източник: Apple

Оферти на деня