Apple с впечатляващи резултати за тримесечието

Apple с впечатляващи резултати за тримесечието

На фона на пандемията, която се отрази сериозно на глобалната икономика, Apple може да се похвали с особено впечатляващи резултати за тримесечието. Компанията отчете приходи от 59.7 милиарда долара, което е с 11% повече спрямо миналата година, а печалбата на акция се увеличи с 18% до 2.58 долара.

Както обикновено подразделенията за услуги и носима електроника/аксесоари отчитат силни резултати, но увеличение на продажбите има и при iPhone, Mac и iPad, което вероятно се дължи на пандемията. В това тримесечие влизат и продажбите на новия iPhone SE, който се предлага на атрактивна цена.

Тази есен очакваме компанията да представи новата серия iPhone 12, която според слуховете ще включва само модели с OLED дисплеи. Устройствата вероятно ще получат и 5G поддръжка, но пускането им ще се забави с няколко седмици, така че вероятно ще са на пазара през октомври.

Източник: Apple

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Айфон е бетон ;)
    IphoneXSMax
  • Елфа не е съгласен
    Dan4o13
  • Това го разбрах, не разбирам защо за едните е така, за другите - обратното. :) Ами въпрос на предпочутания и вкус! Няма как да имат едни и същи продажби! Ябълката се харчи повече...
    pretorianec
  • Това го разбрах, не разбирам защо за едните е така, за другите - обратното. :)
    radko89
  • Нещо не мога да навържа тук..
    самсунг като отчетоха по-лоши резултати от миналата година обяснението беше - това се дължи на пандемията.
    Сега епъл пък отчитат ръст спрямо миналата година - дължи се на пандемията...

    Последно?
    Според мен автора иска да каже че поради пандемията и това че хората са си останали у дома през това време,са закупили по-голям брой таблети,компютри и т.н.за ползване у дома през този период на карантина!
    pretorianec
  • Нещо не мога да навържа тук.. самсунг като отчетоха по-лоши резултати от миналата година обяснението беше - това се дължи на пандемията. Сега епъл пък отчитат ръст спрямо миналата година - дължи се на пандемията... Последно?
    radko89