Apple с впечатляващи резултати за тримесечието

На фона на пандемията, която се отрази сериозно на глобалната икономика, Apple може да се похвали с особено впечатляващи резултати за тримесечието. Компанията отчете приходи от 59.7 милиарда долара, което е с 11% повече спрямо миналата година, а печалбата на акция се увеличи с 18% до 2.58 долара.

Както обикновено подразделенията за услуги и носима електроника/аксесоари отчитат силни резултати, но увеличение на продажбите има и при iPhone, Mac и iPad, което вероятно се дължи на пандемията. В това тримесечие влизат и продажбите на новия iPhone SE, който се предлага на атрактивна цена.

Тази есен очакваме компанията да представи новата серия iPhone 12, която според слуховете ще включва само модели с OLED дисплеи. Устройствата вероятно ще получат и 5G поддръжка, но пускането им ще се забави с няколко седмици, така че вероятно ще са на пазара през октомври.

Източник: Apple

 • Айфон е бетон ;)
  IphoneXSMax
 • Елфа не е съгласен
  Dan4o13
 • Това го разбрах, не разбирам защо за едните е така, за другите - обратното. :) Ами въпрос на предпочутания и вкус! Няма как да имат едни и същи продажби! Ябълката се харчи повече...
  pretorianec
 • Това го разбрах, не разбирам защо за едните е така, за другите - обратното. :)
  radko89
 • Нещо не мога да навържа тук..
  самсунг като отчетоха по-лоши резултати от миналата година обяснението беше - това се дължи на пандемията.
  Сега епъл пък отчитат ръст спрямо миналата година - дължи се на пандемията...

  Последно?
  Според мен автора иска да каже че поради пандемията и това че хората са си останали у дома през това време,са закупили по-голям брой таблети,компютри и т.н.за ползване у дома през този период на карантина!
  pretorianec
 • Нещо не мога да навържа тук.. самсунг като отчетоха по-лоши резултати от миналата година обяснението беше - това се дължи на пандемията. Сега епъл пък отчитат ръст спрямо миналата година - дължи се на пандемията... Последно?
  radko89