Apple са знаели, че iPhone 6 и 6 Plus се огъват по-лесно

Apple са знаели, че iPhone 6 и 6 Plus се огъват по-лесно

По време на съдебен процес бяха изнесени вътрешни документи на Apple, от които става ясно, че компанията от Купертино е била наясно, че iPhone 6 е значително по-податлив на огъване от своите предшественици. В докладите се вижда, че вътрешните тестове са показали, че iPhone 6 има 3.3 пъти по-голяма вероятност да се огъне от iPhone 5s. При iPhone 6 Plus вероятността за същото е 7.2 пъти по-голяма.

Изпитанията са били проведени преди пазарната премиера на двете устройства, но въпреки това от Apple никога не са признавали за наличието на подобен проблем. Той от своя страна доведе до т. нар. touch disease, който предизвиква при някои телефони появата на мигаща сива ивица в горния край на дисплея или дори може да причини цялостно дефектиране на екрана.

Според независими тестове това се проявява, след като при огъване чипът, който регистрира докосванията, частично се откъсва от дънната платка. Впоследствие от Apple направиха конструктивни промени по iPhone 6 и iPhone 6 Plus, които отстраняват проблема, и предложиха замяна на засегнатите устройства срещу 149 долара вместо 349 долара. Компанията от Купертино обаче тогава отрече да има вина за проблема и твърдеше, че дефектът се появява в резултат на "многократно изпускане върху твърда повърхност".

Източник: Motherboard

  • Това само показва какви подли коп*лет@ са тия. И също така, че няма нищо премиум в телефоните им освен цената. Но балъците си дават парите и си мислят, че са си купили нещо премиум, а то к*р.
    bgxmen
  • Тогава и глухият цар разбра за причината, която беше т.н. аероспейс-грейд алуминиева сплав серия 6000. Това е мек и лесен за фрезоване материал със слаба якост на огъване. Очевидното беше че имаше далеч по-здрава сплав серия 7000, която подхождаше като здравина на увеличените габарити на моноблока. Просто не беше икономически изгодно да се ползва поради необходимостта от инсталиране на фрези за обработка на новия твърд материал. След фиаското, което си беше очаквано, Епъл преминаха на серия 7000 и вече нямат проблеми с моноблоковете. Въпроса е че другите производители използват нарязана на шайби квадратна тръба и стъклен гръб за корпус. Това е няколко пъти по-евтино от CNC фрезован моноблок, съответно Епъл изостави традиционния дизайн и адаптира ценово ефективната версия на конкурентите. При първото изпускане се вижда кои дизаин устоява на нормалната експлоатация и кои не.
    A4i