Apple изтегля част от по-старите лаптопи MacBook Pro 15" поради риск от прегряване

Apple изтегля част от по-старите лаптопи MacBook Pro 15

Периодично сме свидетели на проблеми с някои потребителски устройства, причинени от прегряване на батериите им. Сега е ред на Apple, която обяви програма по замяна на MacBook Pro (2015) с Retina Display поради риск от самозапалване. Според компанията са засегнати „ограничен брой“ устройства, които са продадени основно в периода септември 2015 и февруари 2017. Макар най-вероятно бройката да не е голяма, този модел на преносимия компютър е бил в продажба до 2018, което означава, че със сигурност не е и пренебрежимо малка.

В страницата за поддръжка можете да се запознаете с инструкциите как да определите дали вашият лаптоп е сред подлежащите на замяна на батерията чрез неговия сериен номер. От компанията ще заменят безплатно батерията на устройството, като този процес може да отнеме между 1 и 2 седмици, а за целта ще трябва да го изпратите до оторизиран сервизен център, като се препоръчва преди това да направите резервно копие на данните си.

Това разбира се не е първият път, в който Apple се изправя пред подобни проблеми, като най-пресният случай е от април миналата година. Тогава бяха засегнати част от лаптопите MacBook Pro (2016) 13", но без да има опасност за сигурността на потребителите. Засега няма официална информация от страна на компанията какво точно причинява прегряването на батериите.

Оферти на деня