И Apple спира прослушването на записи от Siri

И Apple спира прослушването на записи от Siri

Apple възнамерява временно да преустанови практиката си да използва подизпълнители, които оценяват гласови записи, направени от Siri. Ходът изглежда е продиктуван от изтеклата преди време информация от бивш служител на такава компания, който споделя, че често е чувал лична информация свързана с хората от записите. Като част от бъдещо софтуерно обновление, потребителите ще имат възможност сами да оценяват разговорите си с гласовия асистент.

Компанията не коментира дали ще спре да съхранява подобни записи на сървърите си, каквато е практиката в момента. Тези записи се съхраняват в продължение на шест месеца, а след премахване на определена лична информация за още две или повече години. Целта е да се подобри точността на системата за гласово разпознаване на Siri и да се предотврати инцидентното активиране на асистента.

Според Apple “малка част от запитванията към Siri се анализират с цел подобряването“ на системата. Те не се асоциират с потребителския акаунт Apple ID, като отговорите на Siri биват обработвани в защитени съоръжения, а служителите отговарят на изискванията за конфиденциалност на компанията. Един от основните недостатъци е липсата на възможност потребителят да се откаже от записването на тези данни, което изглежда ще се случи скоро.

Източник: The Verge

Оферти на деня