Apple улеснява прехвърлянето на снимки и видео от iCloud към Google Photos

Apple улеснява прехвърлянето на снимки и видео от iCloud към Google Photos

Apple представи нова услуга, с която потребителите могат да прехвърлят бързо снимки и видео от iCloud към Google Photos. Опцията за трансфер не премахва съдържанието в облачната услуга на Apple, а е инструмент за създаване на резервно копие или преминаване към решението на Google, което се използва и в смартфоните с Android.

Процесът по прехвърляне отнема между три и седем дни, като от Apple потвърждават, че изискването е направено от вас. За целта се изисква и двуфакторна верификация, а освен това ви трябва и акаунт в Google с достатъчно пространство. Опцията е налична през сайта Data and Privacy на Apple.

Някои типове съдържание не се поддържат, включително Smart Albums, Live Photos, някои RAW кадри и т.н. Сред поддържаните формати са .jpg, .png, .webp, .gif, some RAW files, .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts и .mkv.

Освен това ако има редактирани снимки се прехвърлят тези с последните промени. Изображенията се прехвърлят в съответните албуми, а клиповете отделно. Новата услуга е налична в редица региони, включително ЕС.

Източник: MacRumors

  • Такава свобода в iOS ? ... не мога да повярвам (●__●) . Накъде върви този свят ⊙﹏⊙ ...
    Kuzmanow