Apple увеличи лимита за изтегляне на съдържание през мобилна мрежа до 200MB

Apple увеличи лимита за изтегляне на съдържание през мобилна мрежа до 200MB

Apple е увеличила лимита при изтегляне на файлове от онлайн магазините на компанията при използване на мобилната мрежа от 150MB на 200MB. Потребителите с iPhone и iPad вече могат да свалят съдържание с по-голям размер, включително приложения, игри, видео подкасти, филми и др. Предходната крачка беше предприета през 2017, когато се премина от 100MB до 150MB.

Лимитът е въведен с цел предпазване от инцидентно изтегляне на някоя голяма игра или друго съдържание през LTE мрежата, което може да доведе до допълнителни разходи. Доста често обаче компанията търпи критики в тази насока, тъй като няма опция за ръчното премахване на това ограничение.

Трябва да отбележим, че по отношение на игрите и приложенията, лимитът обхваща компресираните им файлове, а не размера, който е посочен в магазина. Това означава, че ако размерът на дадена игра е обявен като 240MB например, той може да се различава от обема на файловете, които реално се свалят в устройството.

Източник: 9To5Mac

Оферти на деня

 • С iOS 13 (beta) вече няма ограничение, а само предупреждение:

  [img]https://i.ibb.co/zQhPsMp/IMG-0873.jpg[/img]
  centur
 • Една уважаваха себе си и клиентите си фирма не би трябвало да допуска да се правят подобни гимнастики, за да се преодолее дадена според нея защитна мярка ? Явно не се е налагало, защото масово хората теглят обикновено: facebook, messenger, viber, whatsapp, instagram, snapchat и подобни, които са дори под 100 MB сигурно. Пък това, че единица хора искат да теглят на мобилен интернет големи игрички едва ли е от някакво съществено значение. По-скоро са го направили с цел защита от изхабяване на бързите мегабайти, защото не всеки разполага с 20 - 30 GB на месец, че да тегли по 1,5 - 2GB кеш за игра. Отделно от всичко това - iOS е затворен тип и е съвсем нормално да НЕ можеш някои неща, които Android ги може по подразбиране. Ще продължа да твърдя, че за функции Android винаги е бил на първо място и ако някой твърди обратното или е луд или не е в крак с технологиите, OS-и и т.н.
  centur
 • Една уважаваха себе си и клиентите си фирма не би трябвало да допуска да се правят подобни гимнастики, за да се преодолее дадена според нея защитна мярка ?
  Боби13


 • Преди и да е работило, сега вече не става. Пробвах току-що и не работи.
  Става, сега съвсем случайно скролнах повече напред във времето (стигнах 28 Jun 2019) и PUBG се сваля без проблем на мобилен интернет.
  centur
 • Въпросът ми беше ироничен 😉 Аз съм от страната на Роботите 😉
  Боби13
 • Сериозно ли е нужна подобна гимнастика за преодоляване на ограничението ? Странно ? Преди и да е работило, сега вече не става. Пробвах току-що и не работи.
  Leo Kolev
 • Но понеже си с S10 и питаш за iPhone съм сигурен, че е с цел да се подиграваш, че имало толкова сложен начин да заобикаляш ограничението. Не бе, за обща култура. :)
  board
 • Сериозно ли е нужна подобна гимнастика за преодоляване на ограничението ? Странно ? Въпрос на няколко клика, а пък, ако не ти се занимава - в днешно време Wi-Fi до Wi-Fi буквално.
  centur
 • Това са политики на американските оператори, но е странно, че няма вариант за хората извън САЩ да могат да го спрат.
  iWolff
 • Сериозно ли е нужна подобна гимнастика за преодоляване на ограничението ? Странно ? Ясно е, че са нужни няколко кликвания, но вече написаха, че не действа ? Кому е нужна подобна рестриктивност ?
  Боби13
 • Даваш пауза на тегленето на приложението (като цъкнеш на иконката на въпросното приложение). Махаш автоматичното сверяване на датата и часа, след което сменяш с 2 дни напред и пускаш да се изтегли (повторно цъкаш върху иконката). Щом започне да се тегли можеш спокойно да върнеш автоматичното сверяване.
  Това е начина да заобиколиш ограничението - ако не ти се занимава да сменяш дати и т.н. намираш Wi-Fi и теглиш.
  Но понеже си с S10 и питаш за iPhone съм сигурен, че е с цел да се подиграваш, че имало толкова сложен начин да заобикаляш ограничението.
  centur
 • Лесно се заобикаля ограничението дори и 1GB да теглиш. Ако някой го интересува как - ще му отговоря. Еми сподели как?
  Че наистина е странно това ограничение.
  board
 • Лесно се заобикаля ограничението дори и 1GB да теглиш. Ако някой го интересува как - ще му отговоря.
  centur
 • @tsim дори е двойно повече:
  Цена: [u]12.99 лв.[/u]
  Мобилен интернет в БГ и ЕС на макс. скорост: [u]100MB[/u]
  Мобилен интернет: [u]неограничен[/u]
  :lol: :lol: :lol:
  reedsolomon
 • Тъкмо колкото е включеният Интернет в ниските планове на мобилните ни оператори...
  tsim
 • Аз ако трябва да сме честни сега разбирам, че има такова ограничение - смятайте колко ми се е налагало да свалям такива приложения.
  Не мисля, че има каквото и да е значение за потребителите :)
  radko89
 • Android е с еднократно разрешение в google play, при MIUI 3 пъти потвърждаваш при сваляне на приложение през мобилна мрежа. И това е. Подходът на Apple e не адекватен.
  tzincbg
 • Не знаех че гризанката имат такова ограничение. Смешници!
  nikito_blend