Apple въвежда платена програма за ремонт на проблемите с дисплея на iPhone 6 Plus

Apple въвежда платена програма за ремонт на проблемите с дисплея на iPhone 6 Plus

През лятото се появи информация, че в много бройки от iPhone 6 Plus се наблюдава хардуерен дефект, който води до проблеми с мултитъч функционалността на дисплея или до появата на сива трептяща лента в горната част на панела. Apple запази мълчание, докато проучваше случаите, и компанията вече е готова да признае за наличието на проблем със стартирането на програма за ремонт. Тя обаче не е безплатна и ремонтът на засегнатите устройства ще се прави срещу фиксирана сума от 149 долара (155 евро в Европа).

Препоръчани оферти

Според компанията този проблем засяга част от iPhone 6 Plus и не е следствие от фабричен дефект, а се появява след многократно изпускане на смартфона върху твърда повърхност и след прилагане на допълнителна сила след това. Apple посочва, че от програмата могат да се възползват потребителите, чиито телефони показват такива симптоми, но екранът им не е напукан или счупен. Компанията обещава да възстанови на клиентите, които са платили за ремонта в официалните й сервизи, разликата в сумата с обявената цена. В тази връзка въвеждането на сервизна такса в такъв размер със сигурност ще доведе до бурна потребителска реакция.

Източник: Apple

 • При положение, че телефонът няма една драскотина по него и се появи този проблем, не знам кой балък ще даде 300 лв. за смяна на дисплея. И най-малкото следващия път ще се замисли да си купи ли Айфон. И моят дисплей на ЛГ Г4 имаше проблем, но го смениха с чисто нов + рамката около него. Телефонът е с гаранция и смяната беше безплатна. Иначе и неговата цена е близка до тази на Айфона - 250 лв. оригинален + рамка.
  Вито
 • В България има КЗП - подаваш жалба, че искат пари за ремонт (докато е гаранционен), ако няма видими следи от удар/надраскване ще получиш чисто нов телефон. Пък нека да докажат, че било от изпускане и натиск, колкото си искат.
  centur
 • 'Айде, бе, ами защо от 2G до 7 Plus всички нямат този проблем, само на 6 и 6 Plus се появява, когато ги изпускаш? Сигурно е от потребителите, затова те трябва да си плащат. Ебаси смешниците.
  muamamu1
 • Цирк!
  aladin