Apple вече не е на мода, смятат тийнейджъри

Apple вече не е на мода, смятат тийнейджъри
Ако искате да разберете кои са модерните в момента джаджи, ще трябва да попитате някой тийнейджър. Проучване на Buzz Marketing Group на свой ред показва, че сред бъдещите възрастни продуктите на Apple вече не се радват на популярност и са заменени от смартфона Samsung Galaxy S III и таблета Microsoft Surface. Резултатите, които вероятно са валидни за американската аудитория, се цитират от списание Forbes, според което причината за промяната на предпочитанията се дължи на желанието на младежите да не приличат на по-възрастните, които, изглежда, масово залагат на iPhone. Вместо това те искат да имат най-новите продукти и обръщат поглед към предложенията на Samsung и Microsoft, докато първото поколение на iPhone е на пазара още от 2007 г.

Друг повод е практиката родителите да връчат стария iPhone на децата, докато за себе си купуват последната версия на телефона. Или пък им купуват по-евтин смартфон с Android, но не и най-новия телефон на Apple, който е значително по-скъп. В крайна сметка масовата популярност, на която се радват продуктите на американците, работи срещу тях. "Тийнейджърите ни казват, че с Apple всичко е свършило", казва Тина Уелс от Buzz Marketing Group. Според нея компанията е свършила чудесна работа по спечелването на хората от поколението Х (Gen X) и по-старите (т.нар. Millennials), но няма особен успех с децата на последните.

Междувременно се заговори, че Apple намалява поръчките за компоненти за iPhone заради по-ниско от очакването търсене.

http://www.forbes.com/sites/larissafaw/2013/01/09/is-apples-iphone-no-longer-cool-to-teens/

  • [Quote]Междувременно се заговори, че Apple намалява поръчките за компоненти за iPhone заради по-ниско от очакването търсене.[/Quote] Казвал съм го много пъти преди, всичките им анализатори и анализи са манипулирани! Въобще не е същото търсенето на новия айфон, като предишните версии. Също така статията потвърждава и друго нещо, което бях казал, че хората купуваха Айфона, като моден аксесоар а не, като смартфон.:D
    Ванката