Автопаркът на Spark се увеличава с 28 автомобила от по-висок клас

Автопаркът на Spark се увеличава с 28 автомобила от по-висок клас

Услугата за споделена мобилност Spark, която работи в София от края на 2017, продължава да разширява своя автопарк и от известно време в него има и автомобили от по-висок клас. Днес достъпните автомобили станаха 200 с добавянето на 28 нови коли BMW i3 и Hyundai Ioniq. Така за търсещите удобен и екологичен начин за придвижване в градската среда вече са налични осем модела на Volksawagen, Nissan, BMW и Hyundai.

До края на година се планира добавянето на още над 100 автомобила. Разширяването на достъпните превозни средства ще продължи и догодина, а заедно с това ще бъдат увеличени и зоните за заем и освобождаване на автомобили, което определено е нужно, защото в момента те покриват само части от южните и източни квартали на София.

Що се отнася до днешното разширяване, 15 автомобила от него са BMW i3s. Това е нова версия на първия масов електрически модел на германската компания, който се появи на пазара през 2013. Новото издание е с увеличен пробег, а благодарение на новата по-мощна батерия (120 Aч) може да измине до 280 км във всекидневието. Автомобилът може да ускори до 100 км/ч за 7 секунди и не отделя никакви емисии. Такъв пробег осигурява и Hyundai Ioniq.