TPK Holding се отказа от значителна инвестиция в Japan Display

TPK Holding се отказа от значителна инвестиция в Japan Display

Japan Display е получила известие от TPK Holding, че тайванският производител на екрани се отказва от заявеното по-рано намерение да инвестира 230 милиона долара в изпитващата затруднения компания. Японците понасят последствията от това, че разчитаха основно на един клиент – Apple, и една технология – LCD. Преминаването към производство на OLED панели закъсня, а американците пуснаха смартфони именно с такива дисплеи.

Japan Display е формирана през 2012 година с комбинирането на подразделенията за производство на LCD дисплеи на Hitachi, Toshiba и Sony. Компанията излезе на борсата през март 2014, а стойността ѝ тогава възлизаше на 400 милиарда йени. Намеренията на Japan Display бяха да привлече инвестиции на стойност 80 милиарда йени (740 милиона долара) от китайско-кайвански консорциум с участието на TPK, с които да си осигури конкурентна позиция на пазара за OLED продукти.

Засега все още няма информация от останалите членове на консорциума Cosgrove Global и Topnotch Corporate дали те ще предоставят договорените 130 милиона долара. Други два участника в това сдружение, Harvest Group и Oasis Management Company, ще обявят решението си до 27 юни.

Източник: Reuters


Втора употреба с гаранция