Бъдещият дизайн на iPhone ще напомня на iPhone 4

Бъдещият дизайн на iPhone ще напомня на iPhone 4

През следващата година очакваме Apple да промени дизайна на серията iPhone, а ако слуховете са верни, компанията ще се завърне към външния вид на един от обичаните от мнозина модели – iPhone 4. Так смята известният със своите прогнози за Apple анализатор от TF International Securities Минг- Чи Куо, който пише, че следващите телефони iPhone ще имат нова метална рамка, която ще напомня на iPhone 4.

Според него Apple ще промени съществено дизайна на своите смартфони, които пак ще имат заден стъклен панел, но повърхността на металната рамка ще бъде променена и тя ще бъде по-ъгловата вместо сегашното заобляне. В момента телефоните на компанията с малки промени продължават да ползват въведения през 2017 с iPhone X дизайн, така че времето за промяна определено е назряло. Дизайнът на iPhone 4 вече минава за класически с неговите стъклени панели, открита алуминиева рамка и прави ъгли.

Наскоро Apple се завърна към тази естетика при таблетите iPad, така че няма да е изненадващо, ако я видим и при бъдещите телефони. Куо смята, че металната рамка ще има по-сложен дизайн, който ще намали влиянието на метала върху работата на вградената антена, а ползването на стъкло или сапфирен кристал ще помогне за предпазването на структурата. В резултат на това цената на металната рамка и на стъклените детайли ще се увеличи значително – съответно с 50 – 60% и 40 – 50%.

Куо посочва, че новият дизайн ще задвижи сериозно продажбите на бъдещите телефони, които освен това ще поддържат и 5G мрежи. Според него догодина компанията може да достави 85 милиона смартфона при очакваните 75 милиона за 2019. Наскоро Куо прогнозира, че телефоните ще имат и нови размери – два модела от висок клас с OLED дисплеи с диагонал 5.4" и 6.7" и по-евтин смартфон с 6.1" OLED панел. Два от тях ще разполагат и с 3D ToF камера за добавена реалност и подобрено фотографско преживяване.

Източник: MacRumors

Оферти на деня