Българска премиера на Huawei P smart Z с подвижна селфи камера

Българска премиера на Huawei P smart Z с подвижна селфи камера

Представеният в началото на май Huawei P smart Z ще се появи официално и на българския пазар от 22 юли, когато ще стартират продажбите му на крайна цена от 529 лева, но освен това ще може да се намери по-изгодно в предложенията на мобилните оператори.

Устройството е първото за китайската компания с подвижна селфи камера, която в случая е с резолюция 16МР и е готова за ползване само за 1 секунда. Това позволява на ползвания 6.59" LCD дисплей с резолюция 2340 x 1080 пиксела да заеме почти цялата предна страна на телефона.

Сред другите характеристики на устройството са чипсет Kirin 710F, 4GB RAM, 64GB разширяема памет, сензор за отпечатъци на гърба, Android 9 Pie с EMUI 9.0, двойна основна камера (16+2МР), батерия с капацитет 4000 mAh и USB-C порт, което е приятна изненада.

Камерите са допълнени от технология за оптимизиране на кадрите чрез изкуствен интелект, но това не е изненадващо, защото все пак става дума за Huawei. Телефонът ще е наличен в черно, синьо и зелено.

Оферти на деня

  • Интересувам се дали е с метална рамка и стъклен гръб или както някои други бюджетни смартфони е пластмасов?
    По-добрата алтернатива на модела е Huawei Y9 Prime с тройна камера, ама той май както много други по-добри модели няма да го има в България, както винаги.
    Vince Beneff
  • Доста приятен телефон. От около месец го ползвам, като заместник на Нот 9, който даде фира на дисплея и само това ми струваше колкото целият този Хуавей. Гледането на видео е уникално на 6.6" дисплей - картината стои във въздуха. Като холограма е буквално я виждаш само нея. Няма рамки, ночове и дупки. Това е най-доброто решение към момента за безрамков тел със селфи камера, макар и на мен да не ми е нужна, ама кой ме пита :) Батерия - 4000ма/ч също доста доста издръжива. А бе за 500лв е супер телефон Кофтито е, че няма лед за нотификации, а и дисплея е лсд и не поддържа аод. Ама с наличието на смарт часовник се ядва и това :)
    rumbo