Bixby 2.0 в Galaxy Note9 ще може да се свързва с външни приложения

Bixby 2.0 в Galaxy Note9 ще може да се свързва с външни приложения

Eдна от новостите, които Samsung ще представят с Galaxy Note9 на 9 август, е изцяло обновеният гласов асистент Bixby. Софтуерът дебютира преди година с Galaxy S8 и първото му издание бе обект на сериозни критики, още повече, че на него бе посветен и специален хардуерен бутон, чиято функционалност не можеше да бъде променяна. Очакванията са Bixby 2.0 да предложи сериозен ъпгрейд в почти всичко.

Аксесоари за:

Според информация от Корея езиковото разпознаване е сериозно подобрено, добавен е изкуствен интелект, а също така е работено сериозно и върху обработката на речта. Сред другите новости са по-бърза реакция, както и подобрено изолиране на шумовете. Най-интересната нова функционалност обаче е възможността гласовият асистент да бъде свързван с външни приложения. От Samsung разработват и SDK, което ще позволи на програмистите да интегрират поддръжка на Bixby в своя софтуер.

Така виртуалният асистент ще може да изпълнява задачи и във външни приложения и няма да бъде ограничен само до тяхното стартиране. Според корейските медии Samsung имат изключително амбициозни планове за Bixby и ще се опитат да създадат цяла екосистема около своя продукт. Компанията вече се е прицелила и в други продукти като смарт телевизори, хладилници, климатици и перални машини, които ще използват Bixby. Очаква се платформата да бъде подкрепена и с нова умна тонколона, която според слуховете е с кодово име Lux и ще бъде промотирана като музикален плеър от висок клас.

Източник: The Bell