Бюджетен смартфон с Windows Phone 7.8 от Alcatel

Бюджетен смартфон с Windows Phone 7.8 от Alcatel
Не се притеснявайте, ако наскоро не сте чували интересни неща около Alcatel. И ние не бяхме. Изглежда обаче, че от компанията готвят изненада за търсещите продукти с Windows Phone. От Hi-Tech.Mail.ru споделят снимки и характеристики на нов телефон с марката на компанията, който макар и на снимките да е с Windows Phone 7.5, на пазара в края на годината ще се появи с версия 7.8. Alcatel нарича телефона One Touch View, a използването на Windows Phone 7.8 подсказва, че става дума за смартфон от по-нисък клас. Според информацията цената му в Русия ще бъде около 7990 рубли, което е към 200 евро.

По отношение на техническите характеристики очакваме едноядрен процесор Qualcomm MSM7227A с честота 1 GHz, 512 MB RAM и 4GB вградена памет. Останалите подробности включват 4" дисплей, 5МР основна и VGA предни камери и батерия с капацитет 1500mAh. Размерите на модела са 124.2 x 64.2 x 10.75 мм.

 • Единствения минус за смартфон от такъв клас е вградената памет. В момента това ме спира да си взема Lumia 710 и да чакам HTC 8S.
  Wishmak3r
 • Става дума за WP 7.8, а не 7.5 и не мога да кажа нищо каква функционалност ще има това нещо, тъй като още никой не го е видял на бял свят, но подозирам, че ще има всичко, от което се нуждае един потребител, който се оправя слабо до средно добре с менютата на телефона си и иска просто да има евтин смартфон. Поздрави!
  agb
 • Направи сравнение между функционалността на WP 7.5 и андроид 2.3 например и ще видиш кой е по-ощетеният от липсата на ъпдейти до по-горна версия.
  AVKansazov
 • И какво от това? 2/3 поне от телефоните с Андроид, които и в момента се продават са с версия преди 4.0, и няма да получат по всяка вероятност ъпдейт, но това не спира хората да си ги купуват. А вече е на бял свят версия 4.1.2...
  agb
 • Без ъпдейт до WP8. Без възможност да пуска новият софтуер. (no)
  A4i
 • телефоните alcatel се правят от китайската компания tcl, а тя има споразумения с microsoft.
  chilko
 • Това на Huawei ми мязи с емблема на Alcatel, щото не успях да открия Alcatel да са лицензирали WP.
  TRG
 • Не е зле - като за ALCATEL си е супер :) ако се продава за около 300 - 350 лв. може и да има пазар в БГ
  nycon