Част от функциите на Google Photos са достъпни за абонати на Google One

Част от функциите на Google Photos са достъпни за абонати на Google One

Миналата година Google добави по-удобен и функционален редактор към приложението Photos за Android с лесни настройки и препоръки за подобряване на снимките. Днес компанията обяви, че добавя към приложението нови функции за редактиране.

Едната от тях е подобрен редактор на видео, който включва нови опции за изрязване, промяна на перспективата, добавяне на филтри, контрол на различни параметри (яркост, контраст, наситеност и цветна температура) и др. Добавките вече са налични в Google Photos за iOS, а през идните седмици ще достигнат и до Android.

Другите промени в Google Photos ще направят функциите за редактиране, които сега са налични за потребителите на телефони Pixel, достъпни и за абонатите на Google One. Те ползват машинно обучение и позволяват добавянето на боке ефекти към портрети, както и възможност за промяна на осветлението върху лицето. Функциите работят и за стари снимки дори и да не са заснети в портретен режим.

Режимите Blur и Color Pop все още работят за снимки с данни за дълбочината на сцената (заснетите в портретен режим) и всеки може да ги ползва безплатно. Новият ъпдейт обаче ще позволи на абонатите на Google One да прилагат ефектите към снимки с хора, в които няма информация за дълбочината като например сканирани стари снимки.

Абонатите на Google One ще имат достъп и до нови ефекти с машинно обучение. Става дума за специални филтри, които само с едно докосване прилагат множество редакции - например режим Dynamic подобрява яркостта и контраста в различни части от снимката, а предложенията за небе ще направят снимките на изгреви и залези още по-впечатляващи.

Portrait Blur и Portrait Light, заедно с препоръките Dynamic и небе ще станат достъпни за абонатите на Google One през следващите няколко дни през последната версия на Google Photos за Android. Имайте предвид, че устройството трябва да е с поне 3GB RAM и Android 8.0. Споменатите функции са достъпни безплатно за потребителите на устройства Pixel.

Абонаментът за Google One започва от 3.99 лв. на месец, което дава достъп до 100GB облачно пространство.

Източник: Google