Част от iPhone 7 и 7 Plus с iOS 11.3 имат проблем с микрофонa

Част от iPhone 7 и 7 Plus с iOS 11.3 имат проблем с микрофонa

Apple призна, че някои смартфони iPhone 7 и 7 Plus с iOS 11.3 или по-нова версия са засегнати от бъг, който влияе върху работата на микрофона. Признанието идва от вътрешен документ, който според MacRumors е бил разпространен към оторизираните сервизи на компанията. В него се посочва, че по време на разговор в засегнатите устройства бутонът с говорител е сив (неактивен), което може да попречи на потребителите да бъдат чути при разговори или FaceTime чатове.

Документът съдържа и инструкции, които трябва да бъдат подадени към потребителите, преди да бъде иницииран ремонт на телефона. Първо те трябва да прекъснат всички свързани Bluetooth аудио устройства, а ако това не помогне, се предвижда активиране на аудио диагностика. Ако при това устройствата покажат надпис "device could not detect dock" или "accessory not supported" те трябва да бъдат приети за ремонт.

В случай че устройствата са извън гаранция, Apple инструктира сервизите, че могат да изискат изключение специално за този проблем. В документа няма информация дали ремонта ще бъде безплатен, но е много вероятно това да е така. Засега не е ясно защо iOS 11.3 и следващите версии изключват микрофоните в част от iPhone 7 и iPhone 7 Plus, но нуждата от ремонт подсказва, че тези версии може би предизвикват някакъв  хардуерен дефект.

Източник: MacRumors

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция