Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Заедно с данни за пазара на смартфони през първото тримесечие на годината Strategy Analytics разкри и интересна статистика за най-продаваните модели през периода. От нея става ясно, че въпреки високата му цена iPhone X на практика е бил най-продаваният смартфон през първите три месеца на годината, като от устройството са били доставени 16 милиона броя за 4.6% глобален пазарен дял. Така за второ поредно тримесечие устройството остава на първо място по популярност, а от началото на продажбите му през ноември досега са били доставени почти 50 милиона броя.

Следващите три места също са заети от Apple – iPhone 8 с 12.5 милиона, iPhone 8 Plus с 8.3 милиона и iPhone 7 с 5.6 милиона броя. Първият телефон с Android в класацията е чак на пето място и това е Xiaomi Redmi 5A с 5.4 милиона броя, а шестото място е за актуалния флагман на Samsung с доставките на 5.3 милиона броя. Компанията очаква през второто тримесечие устройството на корейците да се изкачи нагоре и да стане най-продаваният смартфон с Android в глобален мащаб.

Източник: BusinessWire

 • Ако трябва да съм напълно откровен не усетих никаква разлика между айфоня и гнусмаса. Пробвах сравнение и в реални условия за време с iPhone X, GS8 и ноут 5 мисля беше - времето за извършване на действието варираше с много малко и разликите са пренебрежителни. И ако трябва да съм по-конкретен, т.к. ползвам айфон на дневна база с него се справих по-добре и бързо :)
  radko89
 • Еми не знам, аз особен проблем не виждам.
  board
 • Сега ще разбереш: https://www.vbox7.com/play:c2031c09f6
  centur
 • Аз така и не мога да разбера каква е разликата при айфона? При S8 всичко е по същия начин както при Note. A какво е по-различното при айфона? Иначе така ли си разглеждате темите? На мен ми е много по-удобно най-новите коментари да са най-отгоре. (настройва се от профила)
  board
 • [Quote]LegolasElf01: Не знам за другите андроиди, но на ноутовете е така.[/Quote] На note е така, заради "писалката" (стилуса). Иначе на останалите Android-и не е по-различно от iPhone (с изключение на контекстното меню специфично за някои производители).
  centur
 • Е със iPhone да не е по-различно маркирането на текст? А има SwiftKey клавиатура и за iPhone, която поддържа предишни копирани текстове, също като както ти си показал.
  iWolff
 • @LegolasElf01, я кажи със Note 8 кое му е по-лесното, че предишния ми телефон беше точно Note 8 и не се сещам каква е разликата с iPhone?
  iWolff
 • [Quote]algor с iPhone цитирането в този форум е сложно и тромав процес.[/Quote] То, с който и да е телефон пак е сложен и тромав процес, ама щом сте нарочили да е непременно iPhone нека той да е виновен.
  centur
 • [Quote]Цитат от някой, клип от тубата, удебелен шрифт и т.н. И после дай оценка на айфона.[/Quote] Аз може да не съм умен, но за нещата, които са така, няма как да кажа, че не са. Не знам доколко е правдиво да даваме пример с форум, с платформа на 10 (или 15?!?!) години, както и не знам как е с Ноут 8 (това не съм го пробвал, честно казано), но е факт, че с всички останали форуми нещата са елементарно лесни. Да не говорим, че тях ги има и в Тапа-та... пп. Повтарям иначе: прав си, че с iPhone цитирането в този форум е сложно и тромав процес.
  algor
 • Андроид, Айфон - преходни неща...
  tzincbg
 • [Quote]публикувай нещо в този форум с айфон, и после направи същото със Самсунг. Цитат от някой, клип от тубата, удебелен шрифт и т.н. И после дай оценка на айфона. Ако искаш ще ти направя клип как става с айфон Х и как става с note 8. [/Quote] Доста ми е любопитно какъв може да е проблема да се направи това с айфон. Наистина ако имаш възможност направи клип или поне сподели. [Quote]note 7, htc u11, и кой ли още не, са с размерите на айфон Х отпреди години.[/Quote] Ти сантиметър разлика за нищо го нямаш :) А и говоря за новите "безрамкови" телефони.
  board
 • [B]LegolasElf01[/B]@ Винаги съм уважавал мненията ти във форума, но този път се изказа малко неподготвен. Всички модели, които си посочил са от 0,5 до 1 см по- дълги, с изключение на s8, и са по- широки. Само s8 е с дисплей 5.8 inches, както е X. Не са лоши апарати за времето си, но като компактен размер X, s8 и s9 нямат равни на пазара. Lg g5 - 149.4 x 73.9 x 7.7 mm - 5.3 inches g6 - 148.9 x 71.9 x 7.9 mm - 5.7 inches s7edge - 150.9 x 72.6 x 7.7 mm - 5.5 inches s8 - 148.9 x 68.1 x 8 mm - 5.8 inches note 7 - 153.5 x 73.9 x 7.9 mm - 5.7 inches htc u11 - 153.9 x 75.9 x 7.9 mm - 5.5 inches [B]X 143.6 x 70.9 x 7.7 mm - 5.8 inches[/B] ;)
  gog88
 • Аифона има предимство пред андроидите с това че инструментите за поддръжка са едни и същи за всички сега налични и бъдещи модели. Научаваш се да работиш с тях и нямаш проблеми с което и да е ай-устройство, което сега ръчкаш или в бъдеще ще ти се наложи да ръчкаш. В нета има информация от потребители по всички възможни аспекти на джаджите и не съм срещал уникален проблем, без някои да не го е описал и решил. Андроидите са много като производители и модели. Често за конкретен модел няма почти никаква информация в специализираните форуми, а малкото информацията, която е налична , е противоречива или грешна. Трудно се поддържа телефона, трудно се сменява телефон на един производител с телефон на друг. Дори смартфони от един производител, но с различни Чипсети (MTK/SD) имат различни инструменти за поддръжка. Съществува мит че андроид е отворена платформа. Истината е че всеки телефон с андроид е заключен от производителя и всички инсталирани шпионски услуги на гугъл са затворени. Аз например с триста зора отключиха Ми микса и се видя че стоковия фърмуер е пълна боза. Това че всеки настоящ андроид флагман работи бързо и се справя с всичко също е мит. Тела с стоковия фърм. е спънат кон. Тези шпионски услуги на Гугъл направо му разказват играта нищо че е със снап 835. Без тях микса е друг телефон, изкарва 9 часа СОТ, върви много по бързо. При айфоня не Ви трябва тази котва на шията наречена шпионски услуги на Гугъл. Можете да се регистрирате със защитен мейл, дето си го хоствате на собствен сървър и т.н. Може би за стотен път повтарям че е необходимо да отделят магазина за приложения на Гугъл от останалия талаш. До момента в които това не стане , винаги андроид телефоните ще са поне с обиколка назад от аифон.
  A4i
 • Защо някой трябва да ме убеждава как някоя марка телефони са най-хубавите или по-добри от други. Точно като децата в училище. Ама от бездействие ...ХОРА НАМЕРЕТЕ СИ РАБОТА .... ПОЛУЧАВАЙТЕ ДОБРИ ЗАПЛАТИ И НЯМА ДА ГИ ИМА ТЕЗИ МАЛОУМНИ МЕРЕНИЯ
  442eacivs
 • [Quote]От известно време ми се иска да те питам нещо, какъв е смисъла да имаш 2 еднакви телефона?[/Quote] Трябва му двусимов, ама плод-зеленчука все още не предлага такъв избор... :D:D:D
  PoceH_BS
 • Две сим карти на телефоните имам неща който не бих качил на андройд преди имах 8+ и Х-са но плюса е мн голям и го разкарах а петното на камерата е било фабричен дефект аз го видях случайно 5 месеца след закупуването му не ми се занимаваше с това но вчера бях близо да магазина на ейпъл и го занесах защото знам какъв сървис имат правят ти бекъп на телефона освен този който си имаш и без значение дали го ремонтират или сменят го вземаш във вида в който си го оставил което за мен е удобно да не чакам цялото инфо да се върне и да донастройвам вс от начало самсунг като го достигнат това ми се обадете
  Vasil977
 • [Quote]оставих единия телефон за ремонт имах някаво петно на камерата и го ремонтираха 60 мин казах че не съм доволен от ремонта и ми смениха телефона с чисто нов не рефърбиш нз за вас ама ползвайте си самсунгите и тихо [/Quote] Еми ние нямаме петна на камерите и си ги ползваме. От известно време ми се иска да те питам нещо, какъв е смисъла да имаш 2 еднакви телефона?
  board
 • [Quote]Пич, ти нещо тотално си се объркал. .... Повечето производители имат флагмани с размерите на iPhone X е флагман на Епъл, но в общата картинка е телефон среден клас. [/Quote] Абе не знам кой се е объркал. Ама в подобна тема е нужна само една такава глупост да се напише, за да замине по дяволите.
  board
 • На мен цялата тази дискусия ми прилича на вица "Две коври се карали коя е по-голяма ковра" :D
  Blue Sky
 • какво е пък това чудо "рефърбиш"?
  maxito2