Clubhouse достига и до Android

Clubhouse достига и до Android

След като беше достъпна ексклузивно за iOS в продължение на повече от година, платформата Clubhouse достига и до Android. Бета версия на приложението е налична в САЩ, като регистрираните потребителите могат да се включват в гласовите чат стаи.

Предстои събирането на обратна връзка от потребителите преди да бъде започнато по-широкото разпространение на приложението и в други региони. Първоначално то ще е налично в англоговорещите страни. Потребителите извън САЩ ще могат да се запишат за известие при наличност на приложението в техния регион.

Засега платформата продължава да е достъпна само чрез покани. Въпреки това ограничение, Clubhouse се радва на сериозна популярност, като вече е оценена на 4 милиарда долара. Този бърз възход накара и други платформи да добавят подобна функционалност. Така например Twitter въведе Spaces, Discord има Stage канали, а Facebook, Spotify, Slack, LinkedIn и Reddit са в процес на разработка на подобни добавки за гласово общуване.

Clubhouse отчитат и недостатъците на бързия си растеж като проблеми със сървърите и известията. От компанията работят за разрастване на екипа си и отстраняване на пречките пред бъдещото си развитие. Освен това ще бъде заложено и на привличане на творци, а за целта е проведена специална програма. В резултат от нея се очаква появата на 50 нови продукции.

Източник: Clubhouse