Cosmo е за феновете на Nokia Communicator

Cosmo е за феновете на Nokia Communicator

Ако изпитвате носталгия по QWERTY клавиатурите в мобилни устройства като Nokia Communicator или моделите на Psion може би ще ви допадне новият продукт на Planet Computers, който в момента събира финансиране през платформата на Indiegogo. Зад нея стои дизайнерът на Psion, който миналата година успя да привлече финансиране за устройството Gemini PDA, което представлява джобен дигитален асистент с Android и Linux и QWERTY клавиатура.

Устройството обаче имаше някои недостатъци, които би трябвало да бъдат решени в новия Cosmo Communicator, който вече може да се ползва и като смартфон. Джаджата има 6" сензорен основен дисплей и QWERTY клавиатура, но в затворено състояние е достъпен друг 2" дисплей върху задния панел. До него са поставени още 24МР камера, сензор за отпечатъци, микрофон и говорител, така че джаджата може да се ползва като телефон без да се отваря.

Сред останалите особености откриваме още чипсет MediaTek Helio P70, нова клавиатура с подсветка, 6GB RAM, 128GB разширяема памет, NFC, 5МР селфи камера, двусимови възможности, стерео говорители, 2 х USB-C порта и дори жак за слушалки. Батерията е с капацитет 4220 mAh. Cosmo e проектиран за работа с Android 9, но е съвместим и с Linux базирани ОС като Sailfish и Debian. Cosmo Communicator може да се закупи за 549 долара, което е с 31% по-малко от крайната цена 799 долара, а доставките трябва да започнат през юни догодина.

Източник: Indiegogo

Planet Computers introduces the Cosmo Communicator from Planet Computers on Vimeo.

  • Всеки може да поръча през Indiegogo.
    chilko