Дигиталният портфейл на А1 вече е достъпен за Android

Дигиталният портфейл на А1 вече е достъпен за Android

А1 обяви, че започва да предлага на своите клиенти обещания по-рано през годината дигитален портфейл. А1 Wallet е мобилно приложение, което позволява изпращане и получаване на пари между потребителите на приложението, безконтактно плащане с Android смартфон, плащане чрез IBAN, on-line плащане, плащане на битови сметки, зареждане на предплатени карти към всички оператори в България, изпращане на подаръчни  карти и други. А1 Wallet осигурява 2 безплатни виртуални карти, с които може да се пазарува онлайн, и няма месечен и годишен абонамент за обслужване.

Приложението предлага безплатно незабавно изпращане на пари между потребители на A1 Wallet, както на територията на страната, така и извън нея. Клиентите на A1 Wallet могат дори да получават заплатата си в своя дигитален портфейл чрез индивидуален IBAN. Сигурността на профила, сметката на клиента и паричните средства са защитени по всяко време благодарение на двуфакторна оторизация, заключване с пръстов отпечатък или персонален код и криптиране на данните.

A1 Wallet ползва технология на iCard и се предлага за всички потребители в България над 18 години, като тези на А1 България ползват до 50% отстъпка от таксите за трансакции. В момента приложението е налично за Android, а скоро се очаква да бъде достъпно и в App Store. До края на септември всеки клиент, който ползва приложението и изпрати предложение за подобрение на услугата, ще получи еднократен бонус от 1000 MB мобилен интернет.