Дисплеят на iPhone 11 Pro Max с висока оценка от DisplayMate

iPhone 11 Pro Max получи най-високата оценка A+ за качество на дисплея от DisplayMate. От компанията споделят, че след тестове на панела на устройството са открили сериозни подобрения спрямо XS Max, включително по-висока пикова яркост, по-добро цветопредаване и по-ниско ниво на отразяване на светлината. Тези постижения са на фона на до 15% по-добра енергийна ефективност на панела.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

От DisplayMate отчитат, че дисплеите на Apple постигат значителното подобрение благодарение на прецизно заводско калибриране, което им позволява да пресъздават точно цветовете. Изравнен е рекордът за Абсолютна цветова точност (Absolute Color Accuracy) при 0.9 JNCD, а пиковата яркост достига 770 нита и 820 нита при типично „Средно ниво на картината“ (Average Picture Level) съответно при 100% и 50%.

Дисплеят постига и най-високата HDR пикова яркост за смартфон от 1290 нита за HDR 20% APL, a освен това са изтъкнати ниската степен на отражаемост и най-малката промяна в яркостта при промяна на зрителния ъгъл. Пълният анализ на екрана на iPhone 11 Pro Max можете да намерите в публикацията на DisplayMate.

Източник: DisplayMate

 • Зависи дали ти трябва яркост или точност на цвета, пестене на енергия дали то е важно, дълъг живот(някои си оставяме телефоните след това да ги ползват родители, деца, приятели, за резерва, хубаво е екранът да не е посинял.
  tzincbg
 • Всичко, което си изброил при AMOLED е в пъти по-добро от LCD. Явно не си виждал една и съща снимка на два телефона, единия с LCD, другия с AMOLED, поставени един до друг. Не случайно всички преминават към AMOLED, то ако беше по-лошо нямаше да го правят.
  iWolff
 • Какво, какво? Амолед по-качествен от LCD? Моля ви се... :D :D Нито точност на цветовете, нито яркост, нито детайл.. и това и преди съм ви го казвал. Дано сега, като вече цял свят е пропищял от жълтеенето, малко ви oврят главите :D
  arakchiev
 • Да, ама ако уцелиш добре направен, на LG все нещо им се разминава. Бюджетните марки тях ползват, а вече и скъпите, самсунг не смогват.
  tzincbg
 • OLED екраните не живеят по-кратко, поне съвременните и със сигурност ще издържи повече от времето в което ще искаш да ползваш телефона :D А като качество на изображението са в пъти по-добри от LCD екраните.
  terry1
 • Е това е големият плюс на. АМОЛЕД - че светят отделните пиксели - т. е. черните менюта и теми, wallpapers не светят и пестят батерията. Макар че това значи, че живее по-кратко. Но пък постепенно ги правят да издържат все повече без промяна на цвета.
  tzincbg
 • Моя засега няма , вече 7 часа не мога да му бутна батерията на  Pro Max .....
  kanar
 • Аха и защо с IPS никога няма такива оплаквания? Защото там цветовете са точни. А на. амолед е на късмет... Ти сериозно ли? -IPS няма оплаквания, а амолед предава грешни цветове
  npet
 • Аха и защо с IPS никога няма такива оплаквания? Защото там цветовете са точни. А на. амолед е на късмет...
  tzincbg
 • Темата с цветовете е относителна.
  Някой са пуснали Truetone и се оплакват (и са в сумрак, а не на ярко слънце).
  Други се оплакват от разлики, но плъзгачите за осветеност са им на различни стойности.

  Възприемането на цветовете е относително и ще зависи от това къде си, какво правиш, какво гледаш. Също така, ако си си навил че ще има отенък, ще ти се струва че виждаш отенък.
  npet
 • https://forums.macrumors.com/threads/any-yellow-tint-on-iphone-11-pro-max.2199500/

  https://forums.macrumors.com/threads/iphone-11-pro-yellow-screen.2199736/

  Заповядай
  kanar
 • Само където май LG са се осрали пак , както при Huawei Mate20 Pro миналата година.... По чуждите форуми масово ,реват от дисплея ,че има проблем с цветове , контраст и тн. Утре като взема моя ще видя дали и аз съм сред прецаканите... Дай линк
  Gilespi
 • Ако са на LG не са много за хвалене , при тази цена на телефона.
  STE1
 • Само където май LG са се осрали пак , както при Huawei Mate20 Pro миналата година.... По чуждите форуми масово ,реват от дисплея ,че има проблем с цветове , контраст и тн. Утре като взема моя ще видя дали и аз съм сред прецаканите...
  kanar
 • Браво на apple ,че могат да мислят и знаят как да си настроят дисплеите и жалко за самсунг че не могат .
  Gilespi
 • Само че дисплеите тази година не са на Samsung, а на LG... Ти преобърна света на човека 8-)
  npet
 • Само че дисплеите тази година не са на Samsung, а на LG...
  iWolff
 • Браво на Самсунг, поредното отличие за дисплеите им.
  martinrachev