Днес започват продажбите на Samsung Galaxy S5 в 125 страни

Днес стартираха продажбите на най-новия флагман в портфолиото от смартфони на Samsung. Разбира се, това е Galaxy S5, а с него ще могат да се сдобият потребители в 125 страни в цeлия свят, което е най-масираното предлагане на свой телефон, което компанията е правила досега. За сравнение, Galaxy S4 дебютира в 60 страни, а Galaxy Note 3 в началото беше пуснат в 58.

Смартфонът ще се предлага и в България и от трите мобилни оператора, а продажбите стартираха в 11:11 часа днес в Samsung Experience Store в The Mall. Първите 150 от феновете, които си закупят Galaxy S5, получават и възможност да спечелят един от 100 смартфона Galaxy S4 Zoom.

Заедно с това компанията атакува и пазара на електроника за носене с едновременната пазарна премиера на три нови устройства в този клас. Става дума за гривната Gear Fit и двата умни часовника Gear 2 и Gear 2 Neo, които бяха представени на мобилния конгрес през февруари. Gear Fit ще се продава от днес, а Gear 2 и Gear Neo от края на месеца.

Galaxy S5 предлага 5.1" fullHD Super AMOLED, четириядрен процесор Snapdragon 801 с честота 2.5GHz, 2GB RAM, 16/32GB вградена памет с опция за увеличаване, батерия с капацитет 2800 mAh, сензори за пулс и пръстови отпечатъци и водоустойчив корпус по стандарта IP67.

Повече за телефона можете да прочетете в нашето ревю.

Аксесоари за:
 • Nexus 5 поддържа OTG, но не мисля че е уместно да седиш с кабела и флашката постоянно в телефона (whistle) (или там каквото искаш да закачиш) Ако имаш толкова голяма нужда от доста пространство, смени телефона. Вземи си някой който има слот за карти.
  Agent_Jake
 • Може с USB OTG кабел и cardreader за microSD карти, но не съм сигурен дали Nexus 5 поддържа USB OTG.
  centur
 • Аз ползвам LG NEXUS 5 и няма слот за карта памет и въпроса ми е как може да се използва картата в случая?
  Hitreca Hitrecov
 • Цената си е цена. От 2011 имам S2 със CD 32GB но не са ми достатъчни. Само клиповете са ми 180 при най-висока резолюция. Така че следващия ми телефон ще се постарая да е максимума (не мога да си позволя всяка година до купувам телефон)! p.s. Този ще го пропусна , очаквам серия F(евентуално) или NOTE 4.
  rumenotvidin
 • [Quote]За @rumenotvidin [Youtube]www.youtube.com/watch?v=lIdBOB209nc[/Youtube] [/Quote] В \"The Mall\" от Samsung Experience Store колко струват S5 и Note 3 ?
  bugmenot
 • Естествено, че става. Друг въпрос е цената на такава и смисъла от толкова голяма карта.
  centur
 • 128GB Става ли?
  rumenotvidin
 • [Quote]drago_66: Каква е тази опция да си увеличиш паметта ? Трябва ли пак да си рутваш телефона[/Quote] Слот за microSD карта памет. Не, не трябва да го root-ваш, а просто я слагаш и ползваш пространството й според това какъв размер microSD карта си купил.
  centur