Доставките на Honor View20 надхвърлиха 1.5 милиона броя

Първият флагмански смартфон на Honor за тази година View20 беше представен в края на януари, а скоро след това започнаха продажбите му на международните пазари, включително и в България. Телефонът предлага интересен хардуер на особено атрактивна цена на фона на предложенията на другите производители, така че не е изненадващо, че за около месец са били доставени над 1.5 милиона броя. Информацията беше споделена в рамките на мобилния конгрес, когато беше разкрито, че устройството е лидер по онлайн продажби и приходи в Китай в сегмента над 3000 юана. Заедно с това през първата седмица във Франция е било на първо място по продажби в Amazon при продуктите с цена над 499 евро.

В Барселона компанията представи и гейминг технологията Gaming+, която би трябвало да подобри игровата производителност, като обновява ефикасността на графичната система, оптимизира натоварването й, подобрява качеството на изображението и добавя система за предвиждане при зареждането на ресурси, която ползва изкуствен интелект. Според Honor добавката подобрява енергийната ефикасност на чипсета с 20.34%. Графичният ускорител Mali-G76 е снабден с оптимизации за подобряване на обработката на задачите и за паралелните изчисления, което намалява дублирането на инструкции и натоварването. Освен това така се увеличава скоростта на трансфер на данни между процесор, графичен чип и памет.

Графичният чип в Kirin 980 включва и технология с ИИ за предвижване на натоварването, която следи в реално време кадровата честота в секунда, качеството на картината и данните от сензорния дисплей, за да открие проблемните места и да оптимизира работата на системата. В допълнение оптимизацията на графичния чип се грижи за подобряване качеството на изображението и намалява консумацията на енергия. Компанията посочва, че така се получава по-добър контраст, по-висока яркост и по-широк цветови диапазон. Gaming+ ще позволи и на версията на играта Fortnite с поддръжка за технологията Vulkan да работи с Honor View20. Междувременно компанията обяви, че работи по много по-лесен начин потребителите на телефона да получат ексклузивния костюм за Fortnite Honor Guard. Той ще е наличен на 28 март и ще използва магазина за приложения App Gallery.

Източник: Honor