Доставките на Huawei P9 и P9 Plus надхвърлиха 10 милиона броя

Доставките на Huawei P9 и P9 Plus надхвърлиха 10 милиона броя

В началото на януари шефът на потребителската бизнес група в Huawei Ричард Ю ще говори на откриването на изложението за потребителска електроника, но преди това компанията има добри новини за споделяне. Днес Huawei обяви, че доставките на моделите с технология на Leica Huawei P9 и P9 Plus в глобален мащаб са надхвърлили 10 милиона броя, което ги прави първите флагмански телефони на компанията, чиито доставки са преминали тази граница. Huawei посочва, че това е важно постижение, което е постигнато на фона на свития пазар на смартфони през годината, и показва, че инвестициите й в международните пазари започват да се отплащат.

Припомняме, че телефоните бяха представени през април и са първите, включващи технология на легендарния германски производител на фотоапарати Leica. Huawei посочва, че за 6 седмици след началото на продажбите доставките на P9 са надхвърлили 2,6 милиона броя. Това е помогнало за отчитането на ръст от 23% в доставките на смартфони за третото тримесечие, когато са били реализирани 33,59 милиона броя, а 44% от тях са модели от среден и висок клас. Компанията изтъква, че в 30 страни има пазарен дял от 15%, а в 20 държи – над 20% от пазара. През първата половина на годината потребителското й подразделение е регистрирало 41% по-високи приходи на годишна база със сериозен ръст на пазарите извън Китай.

Източник: Huawei

  • Не че се заяждам ама ти прочете ли статията или си пишеш само като видиш заглавието.
    bkaraivanov
  • Къде видя да пише за P9 Lite в статията? Става въпрос за моделите с технология на Leika, които са P9 и P9+. Lite версията не спада в тази категория. И като стана на въпрос за P9 Lite, взех си го за втори телефон и е отвратителен, издържах го няколко дни и го продадох. Може би ако идваш от по-слаб модел ще ти се види добър, ама сравнявайки го с другия ми телефон беше пълна отврат.
    iWolff