GoPro Hero8 Black носи много интересни подобрения

GoPro Hero8 Black носи много интересни подобрения

GoPro обнови своята популярна серия от екшън камери Hero, а новото устройство в нея без изненада се нарича Hero 8 Black. Тя предлага сериозна промяна спрямо предшествениците си по отношение на дизайна и вече предлага вградена система за монтиране, така че не е нужно да се ползва допълнителен калъф. Камерата струва 399 долара и може да заснема в резолюция до 4K/60p при 100 Mbps, а освен това е снабдена с технологията HyperSmooth 2.0 за дигитална стабилизация на изображението с опция за регулиране на силата на ефекта. Междувременно цената на Hero 7 Black е намалена на 299 долара, Hero 7 Silver струва 199 долара, а предлагането на Hero 7 White е прекратено.

Друга подобрена функционалност е режимът за заснемане на видео с променлива скорост – TimeWarp 2.0, а при записа на звук е добавена подобрена технология за потискане на шума при вятър. Добавени са и 4 дигитални лещи за промяна на изображението. Освен новия дизайн и функционалности, компанията представи и няколко добавки за камерата на име Mods. Media Mod е с вграден микрофон от тип „shotgun” и допълнителни портове на цена 79.99 долара, Display Mod е на същата цена и добавя подвижен LCD екран, подходящ за влогъри, а Light Mod (49.99 долара) е LED светкавица за продължително осветяване при 200 лумена. Последните две добавки имат собствени батерии.

Другото ново устройство GoPro MAX е с цена 499 долара и е наследник на GoPro Fusion, като предоставя възможност за заснемане на видео в 360 градуса. Камерата включва традиционен широкоъгълен обектив и разполага със собствена версия на технологията HyperSmooth – Max HyperSmooth. Моделът е с фокус към създателите на съдържание с редица възможности за редакция на заснетите клипове и разполага с монтиран от предната страна дисплей. Двете камери и добавките са достъпни за предварителна заявка, а доставките започват на 15 октомври за GoPro Hero8 и на 24 октомври за MAX. Предварителните поръчки за добавките ще стартират през декември.

Източник: GoPro

  • Предишната серия GoPro имаше масови сериозни проблеми с прегряване, самоизключвания, рестарти и живота на батериите. Знам го, защото мислих за лична покупка, а от коментари на закупилите го, поддръжката е първа замяна, втора замяна и после "оправяйте се" или блокиране на акаунта, ако е през Амазоните, защото и третата и тя е такава. Пак е до късмет със свястна бройка, но за тези пари и марка, не мисля. Дано са пипнали фърмуеъра и оправили хардуерните проблеми в новата серия.
    MEnergy