DXOMARK дава приличен резултат на Samsung Galaxy S20 FE

DXOMARK дава приличен резултат на Samsung Galaxy S20 FE

Експертите от DXOMARK публикуваха ревюто си на основната камера на Samsung Galaxy S20 FE. В случая става дума за версията на устройството с чипсет Exynos, която официално се предлага и у нас.

Организацията дава на модела 115 точки, като резултатът в трите изследвани категории е 119 точки при снимки, 68 точки при зуум и 101 точки при видео. По този начин той се изравнява с Asus ZenFone 7 Pro и Oppo Reno 10x Zoom и е малко след Huawei P30 Pro, Galaxy S10 5G и Note10+ 5G.

Сред положителните черти на камерата е точната експозиция на обекта при видео и снимки в повечето условия. Освен това се отчита неутрален баланс на бялото с приятни цветове при снимки и неутрален баланс при видео на открито. Налична е ефективна видео стабилизация, както и добри способности на ултраширокоъгълния обектив.

Като недостатъци се отбелязват силен шум в снимките при условията на ниска околна светлина, артефакти в много снимки, нестабилности в експозицията и баланса на бялото, както и ниски нива на детайлите при нощни снимки. Освен това има нестабилност в автофокуса при снимане на видео.

Източник: DXOMARK

  • Спокойно, Китайчетата ще го намерят :) :) :) Защото той само нощем излиза, пише и след това се потапя дълбоко :) :) :)
    Боби13
  • Сайтът е открит 2008 - не знам как ги виждаш ти нещата :D
    radko89
  • Павлине, DXomark беше меродавно издание, преди почти 15-20 години. От тогава не знам някой сериозен специалист изобщо да им обръща внимание. 2021-ва година сме, а не 2006-та:) Влезте малко в час, че като чета такива статии и се връщам в университета...
    strikercho