Един от новите супертелефони на Huawei е с 6,1" дисплей

Един от новите супертелефони на Huawei е с 6,1
Huawei са една от компаниите, които успяха да впечатлят посетителите на изложението CES. Китайците използваха случая, за да обявят цели два смартфона в най-висок клас, които дават сериозна заявка за позициониране на Huawei сред големите играчи на пазара. Започваме с Ascend Mate, който, изглежда, ще бъде директен конкурент на Samsung Galaxy Note II. Устройството на Huawei обаче има още по-голям дисплей и поне временно ще бъде световен лидер с диагонал от 6,1".

Другите спецификации са не по-малко впечатляващи: HD резолюция (720р) на екрана, четириядрен процесор Hi-Silicon с честота 1.5Ghz, батерия с капацитет 4050 mAh за впечатляваща автономност от 2 дни с едно зареждане и 8-мегапикселова камера с HDR функция. Кръстоската между таблет и телефон ще се продава в Китай още следващия месец, а през пролетта ще се появи и на световния пазар.

Вторият представен телефон е не по-малко интересен. Той се нарича Ascend D2 и според създателите си е най-мощният смартфон в света за момента. Ascend D2 разполага с 5-инчов SuperRetina дисплей, който с пикселна гъстота 443 ppi превъзхожда актуалните си конкуренти iPhone 5 и Samsung Galaxy S III. Той също разполага с четириядрен процесор (K3V2), който е собствена разработка на Huawei и е с тактова честота от 1.5 Ghz. Камерата на D2 пък предлага 13 мегапиксела и BSI технология за подобрено снимане при ниска осветеност.

По време на презентацията от Huawei демонстративно заляха телефона с вода, за да покажат устойчивостта му на външни въздействия. Точно както и своя по-голям събрат, Ascend D2 ще бъде пуснат първо в Китай през февруари, а месец по-късно и на останалите пазари. На мобилния конгрес през февруари ще видим още два нови смартфона на китайците.

  • Супер телефон от Китай или супен телефон от Китай?:D
    РИМ
  • 6,1 e. На пръв поглед е перфектен, още повече както и цената се очаква да е ниска. Дано да е качествен.
    makeno