ЕКГ опцията на Apple Watch вече е достъпна в някои страни в Европа

ЕКГ опцията на Apple Watch вече е достъпна в някои страни в Европа

Apple започна разпространението на най-новата версия на операционната система за Apple Watch - watchOS 5.2. С нея потребителите в Хонконг и някои страни в Европа получават достъп до функциите за електрокардиограма (ЕКГ) и засичане на нерегулярен пулс. За съжаление, България не е сред държавите, в които официално ще са налични тези функционалности, но практически всеки може да ги използва. За целта е необходимо само в настройките да се смени региона на някой от поддържаните, което ще ги отключи.

Приложението за ЕКГ, което е налично за потребителите в САЩ от декември, използва вградените електроди и коронката в Watch Series 4, която трябва да се докосне за извършване на измерването. Това изпраща електрически сигнал до сърцето, чрез който се отчита дали ритъмът му е нормален, или е налично нередовно сърцебиене, наречено предсърдно мъждене (AFib).

И докато функцията за съставяне на ЕКГ е достъпна само за най-новите модели Apple Watch Series 4, известията за нередовен сърдечен ритъм (аритмия) ще работят за всички часовници от Series 1 и по-нови. Тази функционалност може да действа на заден план и при наличие на нерегулярност, засечена при пет проверки в рамките на 65 минути, ще предупреждава потребителя.

Източник: Apple

Оферти на деня