Ericsson навлиза на пазара на мобилните социални мрежи

Ericsson обявиха, че разширяват портфолиото си с два нови продукта за социални мобилни мрежи. Инициативата Pixl8r и Social Media Portal са решения, които позволяват улесненото споделяне на съдържание, генерирано от потребителите, посредством различни типове мобилни мрежи.
Инициативата Pixl8r е решение, базирано на отворени стандарти, позволяващо бърз и лесен достъп до сайтове, предлагащи възможност за споделяне на снимки. Тя позволява на мобилните потребители да споделят съдържание чрез различни мобилни портали и да получават SMS известия, когато някой от приятелите им публикува нещо ново. Целта на Pixl8r ще бъде да създаде мрежа от портали, които да могат да свържат помежду им над 4 млрд. мобилни потребители.
В комбинация със Social Media Portal, телекомите ще могат да предоставят на потребителите бързи и ефективни услуги от сферата на социалните мрежи.
Според Лорънс МакДоналд, вицепрезидент на "Потребителски и бизнес приложения" в Ericsson, динамичността на социалните мрежи, съществуващи благодарение на потребителите, които генерират съдържание, ще предложи нови възможности на операторите.